Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.

DK støtter terror og had mod Israel

Omregnet i forhold til indbyggertal og nutidsværdi har palæstinenserne modtaget 15 gange mere pr. person, end europæerne fik til at genskabe Europa efter Anden Verdenskrig.

Artiklens øverste billede
Illustration: Rasmus Sand Høyer

Udenrigsministeren står i Jerusalem og forsikrer Israels premierminister om, at Danmark ikke vil støtte had og boykot mod Israel.

Dagen efter er han i Ramallah, hvor han forærer 80 mio. kr. til organisationer, der arbejder for had og boykot mod Israel. Israels premierminister, Netanyahu, ringer få dage senere til Danmarks statsminister for at udbede sig en forklaring. Udenrigsministeren vil nu igangsætte en undersøgelse efter først at have meddelt, at det var op til kritikerne at dokumentere problemerne.

En af de organisationer, som udenrigsministeren forærede penge, er Women’s Technical Affairs Committee, WTAC, som har været den drivende kraft i rehabiliteringen af Dalal al-Mughrabi Centret i Burqa. Centret er opkaldt efter en af de værste palæstinensiske terrorister, en kvinde, der i dag hyldes blandt palæstinenserne som en af de sande heltinder.

Dalal al-Mughrabi ledede en terrorgruppe på 13 palæstinensere, styret af PLO og Fatah. De gik i land lidt nord for Tel Aviv 9. marts 1978, myrdede først en amerikansk naturfotograf efter at have spurgt hende om vej, kaprede derefter en bil og myrdede fører og passager, kaprede så en bus og beskød derfra tilfældige biler. Da bussen endelig bliver standset, myrdede de alle passagererne, inden de enten faldt for israelsk ild eller begik selvmord. I alt 38 dræbte civile, heraf 13 børn, og 71 sårede. To terrorister overlevede.

Man skal være mere end almindeligt blind for ikke at være klar over de faktiske forhold i det palæstinensiske selvstyre.

Præsident Abbas fra PLO/Fatah regnes for moderat, men han balancerer på en knivsæg i forholdet til sine egne.

Af samme årsag har han ladet sig udpege til præsident af PLO – hvilket de åbenbart har ret til – i stedet for at søge sit mandat bekræftet ved et valg. Han er bange for, at Hamas skal vinde som i sin tid i Gaza. Abbas har ikke været på valg siden 2005.

Både Israel og USA holder hånden over Abbas, fordi alternativet Hamas er mange gange værre.

Hamas fører fra Gaza krig mod Israel. Hamas sværger fortsat til Israels forsvinden fra Jordens overflade, og Mahmoud al-Zahar, en af topfolkene, lægger ikke fingrene imellem. I 2012 sagde han med adresse til jøderne i Israel: »You are headed to annihilation« – I er på vej mod udslettelse.

Med også det palæstinensiske selvstyre med Abbas i spidsen støtter helt åbent terror mod Israel, både i ord og med økonomi. Alle palæstinensere dømt for terror og indsat i israelske fængsler modtager en månedsløn fra selvstyret, nøjagtig som var de embedsmænd i selvstyret. ”Månedslønnen” svinger mellem 1.400 og 12.000 shekels, svarende til mellem 2.500 og 22.000 danske kroner. Flere end 4.500 fanger modtog i 2011 denne ydelse. I 2012 betalte selvstyret i alt 500 mio. kr. i direkte terrorstøtte.

EU er den største bidragyder til det palæstinensiske selvstyre. EU er også den største bidragyder til UNRWA, der understøtter de palæstinensiske såkaldte flygtninge. Alle andre flygtninge på kloden hører under UNHCR, men ikke palæstinenserne.

De har deres helt egen og meget velfinansierede organisation. I alt donerer EU 2,3 mia. kr. årligt til palæstinenserne.

Palæstinenserne er verdens suverænt største modtager af international hjælp, og det er en position, de har fastholdt i årtier.

Fra 2004 til 2013 modtog selvstyret 7 pct. af verdens samlede nødhjælp, kun overgået af Sudan. EU og USA betaler næsten tre fjerdedele af støtten til palæstinenserne, inklusive Hamas.

Marshallhjælpen til Europa efter Anden Verdenskrig var på 12,7 mia. dollars – fordelt over 20 år til18 lande med cirka 300 millioner indbyggere. Hjælpen til palæstinenserne fra 1993 og 20 år frem var på 27,3 mia. dollars fordelt til under 10 millioner indbyggere inklusive de såkaldte flygtninge. Omregnet i forhold til indbyggertal og nutidsværdi har palæstinenserne modtaget 15 gange mere pr. person, end europæerne fik til at genskabe Europa efter Anden Verdenskrig.

Alle palæstinensere dømt for terror og indsat i israelske fængsler modtager en månedsløn fra selvstyret, nøjagtig som var de embedsmænd i selvstyret.

Det er mere end vanskeligt at forstå, at så megen økonomisk støtte ikke bliver omsat til opbygningen af et stabilt og fredeligt samfund. I stedet er det palæstinensiske område et af de mest korrupte, et af de mest voldelige, et af de mest lovløse områder på kloden. Samtidig ligger befolkningstilvæksten både på Vestbredden og især i Gaza helt i top på den internationale skala.

Det er også mere end vanskeligt at forstå, at den danske regering tror, at den kan hælde endnu flere penge ind i dette korrupte og udemokratiske system uden at medvirke til at finansiere terroren mod Israel. Men desværre afspejler de europæiske regeringer faktisk holdningen i deres befolkninger.

Mere end en tredjedel af europæerne betragter Israel som en stat, der udfører et folkemord på palæstinenserne. Det fremgår af en undersøgelse fra et tysk universitet fra 2011. I en undersøgelse fra 2003 gennemført af EU-Kommissionen mener seks af 10 europæere, at Israel er den største trussel mod verdensfreden, større end Iran og Nordkorea.

Den verdenskendte italienske journalist Oriana Fallaci skrev kort før sin død i 2006 en berømt artikel:

»Jeg finder det skamfuldt, at delvis på grund af venstrefløjen eller snarere primært på grund af venstrefløjen (…) er jøderne i de italienske byer endnu en gang bange. Og i franske byer og hollandske byer og danske byer og tyske byer er det det samme.«

Hun anklagede Europa for endnu en gang at give plads til antisemitismen, især gennem venstrefløjens hyldest til palæstinensiske terrorister.

At venstrefløjen overalt i Europa efter krigen i 1967 og terrorangreb i Athen, Rom, Zürich, Lod og talløse andre steder, selv efter massakren i München i 1972 allierede sig med den palæstinensiske terror og netop ikke med det demokratiske Israel, er en skamplet, som aldrig kan vaskes af.

At venstrefløjen fortsat ikke har revideret holdningen til palæstinenserne og til de midler, som de bruger, fremgår tydeligt af de undersøgelser, jeg citerede før.

Men måske begynder der langsomt at ske noget. Ingen dansk politiker ønsker formentligt at stå på mål for dansk støtte til organisationer, der opfordrer til had og terror mod Israel, eller som navngiver sig selv efter en massemorder som Dalal al-Mughrabi.

I USA har ledende politikere fra både Demokraterne og Republikanerne støttet op om Trumps krav til Abbas om at standse enhver betaling til terrorister.

Amerikanske kilder opgør terrorstøtten til over 2 milliarder kroner årligt.

Fallaci, der selv modtog dødstrusler fra palæstinensiske fundamentalister, afsluttede sin artikel med ordene:

»Og i min lede ved mange italieneres, mange europæeres antisemitisme skammer jeg mig over den skam, som vanærer mit land og Europa. I bedste fald er det ikke et fællesskab af stater, men en kule for Pontius Pilatuser«.

Danmark skal ikke vaske sine hænder i denne sag.

Vi skal omgående stoppe al støtte til den palæstinensiske side, og vi skal holde op med at tro, at vi kan hælde penge i det palæstinensiske system uden samtidig at støtte den fortsatte terror og hadkampagne mod det demokratiske Israel, som vi burde opfatte som vores allierede i kampen mod terror.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.