Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.

Det store bedrag: Den muslimske folkevandring forklædes som en flygtningekrise

Når folkevandringen markedsføres som en flygtningekrise, er det hovedårsagen til, at vi bliver ved med at hjælpe de forkerte og svigte de svage.

Artiklens øverste billede

Regeringen planlægger at indføre yderligere 100.000-125.000 migranter fra Mellemøsten i løbet af de næste fire år. Regeringen opfører sig, som om indvandringen er en slags naturkatastrofe, som ikke kan standses. Sandheden er den modsatte: Indvandringen er en politikerskabt katastrofe, der kan standses den dag i morgen.

Det kræver, at den danske grænse lukkes, så indrejse kun kan ske med gyldigt pas og visum. Dernæst skal retten til spontan asyl fjernes fra lovgivningen. Asyl skal søges fra en flygtningelejr eller fra en dansk repræsentation i udlandet. Alt andet er at opfordre til fortsat folkevandring og fortsat druknedød i Middelhavet på vejen til de europæiske lande med de fedeste velfærdsydelser.

Hver gang man i nyhederne eller debatten støder på begrebet flygtning og flygtningekrise, kan man være sikker på at blive vildledt af nogen, der enten ikke ved, hvad de taler om, eller endnu værre: som faktisk ved det og alligevel vælger at bruge det forkerte begreb.

Pressen med DR i spidsen, utallige politikere, eksperter, debattører og folk i almindelighed taler fortsat om flygtninge, flygtningekrise, flygtningecentre osv., osv. En sjælden gang kan man høre og læse om flygtninge og migranter, men aldrig kun om migranter.

Frontex, som er EU's grænseagentur, bruger konsekvent og udelukkende begreberne migranter eller økonomiske migranter – en terminologi, som også FN’s flygtningeorganisation UNHCR fastholder. Ordet flygtning skjuler det faktum, at vi står med en permanent folkevandring, ikke med en forbigående flygtningekrise. Flygtninge kalder på vores hjælp og medfølelse, migranter er en nøgtern betegnelse for mennesker, der søger bedre livsvilkår.

En flygtning er ifølge Flygtningekonventionen tillagt visse rettigheder, men også bestemte pligter. Den vigtigste rettighed er retten til beskyttelse i det første sikre land, flygtningen når til. Den vigtigste pligt er, at flygtningen omgående og uden ophør skal lade sig registrere af myndighederne som netop flygtning og i øvrigt meget nøje skal rette sig efter landets myndigheder.

Når flygtningen er registreret, overtager FN ansvaret og koordinerer indkvartering, underhold og sikkerhed i lejrene. Flygtninge er naturligvis ikke fanger i lejrene og heller ikke berøvet almindelige rettigheder. Men når flygtningen vælger at forlade lejren og det sikre land, skifter status hos FN fra flygtning til økonomisk migrant. Den økonomiske migrant er ikke sikret de samme rettigheder. Faktisk bliver den økonomiske migrant en illegal indvandrer i de lande, som vedkommende passerer eller tager ophold i.

Når folkevandringen markedsføres som en flygtningekrise, er det hovedårsagen til, at vi bliver ved med at hjælpe de forkerte og svigte de svage.

Så hvorfor taler pressen, politikerne, eksperterne og debattørerne her i landet fortsat om flygtninge, når vi næppe har modtaget en eneste af slagsen, derimod et utal af migranter, alias illegale indvandrere?

Gør det nogen forskel? Ja! Prøv selv: migrantkrise, migrantstrøm, migrantcenter, migrantvenner, migrantintegration osv. Gider Venligboerne lave vinkegrupper til migranter? Gider Zornig få bøder for at køre rundt med illegale indvandrere? Næppe.

Derfor er det kritisk vigtigt for den politiske og moralske opfattelse af folkevandringen, om man siger flygtning eller migrant. Vi vil gerne hjælpe flygtninge, men ingen med fornuften i behold støtter illegal indvandring. Det er helt enkelt ulovligt. Når man først har forstået, at det ikke er flygtninge, men illegale indvandrere, der krydser den danske grænse, bliver det uforståeligt, at regeringen ikke allerede i september sidste år smækkede bommen i.

Flygtningebegrebet bruges fortsat til at stimulere det, jeg i september sidste år kaldte for føleri. Føleriet forplumrer den nøgterne debat, der er nødvendig. Danmark er på vej mod en økonomisk, social, humanitær og kulturel katastrofe – og vi er end ikke begyndt at bruge de rigtige termer til at diskutere problemerne med.

Når folkevandringen markedsføres som en flygtningekrise, er det hovedårsagen til, at vi bliver ved med at hjælpe de forkerte og svigte de svage. De rigtige flygtninge sidder stadig i lejrene i Mellemøsten. Det er ikke flygtninge, men migranter fra et hav af lande inklusive Syrien, der fylder op i Europa, og som belaster de enkelte landes budgetter og samfund ud over alle grænser.

Jamen, er syrerne ikke rigtige flygtninge? Skal vi ikke hjælpe, når deres land nu på fjerde år sønderslides af borgerkrig? Jo, naturligvis. Men Syrien er desværre langt fra det første land, der bryder sammen i krig. FN har for længst etableret systemer og procedurer til at håndtere flygtningesituationer. UNHCR har siden sin grundlæggelse i 1950 – året før FN’s flygtningekonvention – arbejdet med flygtninge over hele kloden.

I 2014 opgjorde UNHCR sit arbejde til at omfatte 46 millioner mennesker, flygtninge, statsløse, internt fordrevne, asylansøgere og andre. Budgettet er på små 50 mia. kr. Det er pebernødder i forhold til de omkostninger, de europæiske lande kaster sig ud i, fordi de accepterer den enorme migration. De burde i stedet benytte de etablerede systemer til at hjælpe de rigtige flygtninge. Det ville være anstændigt. Den nuværende politik er uanstændig.

Hvorfor tillader politikerne, at dette sker? Hvorfor støtter de ikke UNHCR med de nødvendige midler i stedet for at destabilisere vores samfund og økonomier? Hvorfor fortsætter politikerne og pressen med at bedrage offentligheden til at tro, at enten hjælper man via immigration til Europa - eller også er man et koldt og kynisk menneske?

Der kan tænkes flere forklaringer. Den første og mest nærliggende er naturligvis, at både politikere og presse af et ærligt hjerte mener, at Europa på en eller anden måde skylder at opsuge den enorme folkevandring. Det er dog næsten at tillægge politikere og presse for stor naivitet og enfoldighed.

Men EU har i årevis accepteret immigration af frygt for det faldende fødselstal i Europa. I stedet for at rette fokus mod de omstændigheder, der gør, at fødselstallet falder, har man satset på indvandring. Den kommer først og fremmest fra Mellemøsten, inklusive Tyrkiet.

Allerede i 1992 oversteg indvandringen den naturlige tilvækst i EU's befolkning. Det samlede EU-folketal for alle 28 lande er steget fra godt 400 millioner i 1960 til godt 500 millioner i dag. Indvandringen bidrog f.eks. i 2014 med ikke mindre end 85 pct. af befolkningstilvæksten.

Indvandring er altså en EU-strategi, selvom de danske politikere nødigt vil sige det offentligt. Herhjemme frygter man også for et dalende fødselstal kombineret med en forlænget levetid. Indvandring er også en dansk strategi, selvom vi har haft et lovfæstet indvandringsstop siden 1973. Danmarks befolkning er fra 1960 til 2010 steget med ca. 1 million mennesker. Indvandringsandelen er mellem 60 og 65 pct., heraf igen totredjedele fra ikkevestlige lande.

Danmarks Statistik advarede forleden om, at den ikkevestlige andel af befolkningen med et spring øges fra 7,9 pct. til 9,6 pct. i 2020. Antallet af muslimer i Danmark er formentlig en del højere end disse tal, men ingen ved det. Vi tæller ikke tro her til lands, og indvandrerne forsvinder ud af statistikkerne med et dansk statsborgerskab. Men alle ved, at der bliver flere og flere, og frem til 2020 altså mellem 100.000 og 125.000 flere. Mindst.

Statsministerens passivitet og hans insisteren på ikke at gøre det fornødne nærmer sig noget, der kun kan betegnes som et politisk bedrageri overfor befolkningen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.