Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Man kan faktisk noget som ufaglært

Tidens uddannelsespolitiske mantra er ”flere faglærte”. De ufaglærte spås ringe chancer på fremtidens arbejdsmarked. Debatten overser, at mange klarer sig fint med korte kurser og praksisnær læring.

Artiklens øverste billede
Ufaglærtes motivation til at tage kurser er ikke drevet af ambitioner om at løse samfundets problemer, men af at kunne omstille sig til nogle konkrete behov. Tegning: Rasmus Sand Høyer

Uddannelsessystemet er ”utidssvarende” og er igen sat på den politiske dagsorden. Det primære problem er mangel på faglærte, og flere unge og voksne skal gennemføre en erhvervsuddannelse, lyder svaret. Regeringens kommission for andengenerationsreformer beskriver det som én af fem væsentlige samfundsudfordringer.

Senest har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fremlagt en analyse, hvori de konkluderer, at det danske arbejdsmarked i 2030 kommer til at mangle 99.000 faglærte.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen