Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Transportpolitikken står ikke mål med klimaudfordringen

Politikerne satser på, at elbilen vil være løsningen på trafikkens klimaudfordringer, men Danmarks Statistik vurderer, at 61 pct. af de biler, der kører på de danske veje i dag, stadig vil køre på vejene i 2030.

Artiklens øverste billede
Trafikmængden på vejene stiger – og ikke alene irriterer det mange bag rattet, der bruger tid på at sidde i kø – det gør heller ikke noget godt ved kampen for at udlede mindre CO2. Tegning: Rasmus Sand Høyer

I juni indgik regeringen en aftale med et flertal af Folketingets partier om investeringer i infrastrukturen frem til 2035. Aftalen jonglerer med mange milliarder kroner og vil få blivende betydning for transportens udvikling også efter 2035.

Desværre griber den ikke om nældens rod, når det kommer til at sikre en bæredygtig omstilling af transporten i Danmark. I stedet forlænger aftalen den hidtidige transportpolitik, som har gjort transporten til en af de store klima-

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen