Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Corona har vist os, hvor meget samfundet og folkekirken har brug for hinanden

Nye samarbejder frem mellem folkekirken og det øvrige samfund i coronatiden bekræfter værdien af folkekirken som en aktiv del af Danmark – og ikke som en institution, der mest af alt holder sig for sig selv.

Artiklens øverste billede
Der er brug for at etablere magtfrie rum med mulighed for at mødes uden tanke på cpr-nummer, dokumentationskrav, ydelser eller rettigheder, møder, hvor der er plads til en anden interesse og spørgehorisont, mener kronikkens forfattere. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

Den danske folkekirke må være sig sit ansvar bevidst og vise sig som det, den kan være: en af lokalsamfundets grundstene. Folkekirken har en forpligtelse til at være med til at bygge og vedligeholde de fællesskaber, vores samfund bygger på.

Hvorfor? Af to grunde. For det første, fordi folkekirken som grundlovssikret og statsstøttet institution er forbundet til og forviklet med samfundet. For det andet, fordi folkekirken med dens forkyndelse af menneskers ligeværd, af fæl

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen