Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Coronaen viste det: Sundhedsvæsenet skal ikke gøre alle til generalister

I de senere år har der været en udvikling i gang, hvor sygeplejersker skal kunne varetage så forskelligartede opgaver som muligt. Det er mere fleksibelt, men også bekymrende, at der bliver færre specialiserede fagpersoner.

Artiklens øverste billede
I sundhedsvæsenet har det været sådan i de senere år, at man har ønsket, at sygeplejersker skal kunne dække et bredt felt af arbejdsopgaver, men i en krise som den, vi har oplevet med corona, er det tydeligt, at det er farligt at gøre specialister til generalister. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer.

Det danske sundhedsvæsens bedrifter kan ikke fremhæves mere end under coronakrisen. For en stund var det, som om der ikke eksisterede andre sygdomme længere.

Læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale blev udstyret med håndsprit, et mundbind og superheltekræfter (i den første lange tid forholdsvis nemmere at fremskaffe end førnævnte) og var dermed per definition blevet i stand til at redde hele verden fra det ene sekund til det andet.

Hvorfor er det overhovedet vigtigt at bevare et højt specialiseringsniveau, når nu det gik så godt under covid-19?

Der har h

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen