Dette er en kronik skrevet af en ekstern kronikør. Jyllands-Posten skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof. Vil du skrive en kronik? Læs hvordan her.
  • For abonnenter

Gennemsigtighed er vejen til at bekæmpe tvivlsomme sandheder om medicin

Ikke mindst historierne om lægemidlet hydroxyklorokin viste, at der er stort behov for åbenhed og transparens, hvis borgerne skal have tillid til den kliniske forskning. Danmark går foran med etablering af et nyt dataanalysecenter.

Artiklens øverste billede
For borgernes og patienternes vedkommende har det aldrig været vigtigere med et solidt, transparent og troværdigt datagrundlag for beslutninger om medicin. . Tegning: Rasmus Sand Høyer

Coronakrisen har på mange måder udfordret vores samfund, både lokalt i Danmark og på verdensplan. Vi er alle blevet presset til at ændre måden, vi lever på, og den måde, vi omgås hinanden. Det gælder ikke mindst det enormt store og meget forståelige fokus på nye behandlingsmuligheder med medicin mod covid-19, herunder både nye terapiformer og vacciner.

Hvordan kunne det ske, at en tilsyneladende troværdig undersøgelse viste sig at være baseret på – i bedste fald – tvivlsomme data?

Danskerne har kunnet følge med i masser af historier om forskning i medicin mod covid-19 i medierne. Snart virker det e

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen