<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Ukraine er de vestlige demokratiers yderste forpost mod russisk barbari

Ukraine er ingen duks, men har samme ret til at knytte sig til Nato og EU som balterne og andre folkeslag, der slap fri efter Sovjetunionens fald.

Klynk og ynk i en coronatid: Mere åbning betyder flere døde

Erhvervslivet vil tjene penge, folk vil more sig, unge opmuntres til at tro sig på selvmordets rand. Mange kræver en anden vaccine end den, de tilbydes. Måske skulle de gøre sig klart, at milliarder af medmennesker slet ikke har et valg.

Kommentar: Ateisten kan være tættere på Gud end de lunkne kristne, som misbruger kristne værdier politisk

At tro på Gud, argumenterer den spanske og meget katolske filosof Miguel de Unamuno, er at tro på det konkrete, på »den levende Gud, din Gud, vor Gud, i mig, i dig, levende i os alle …« Meget enklere kan det ikke blive.

Kommentar: Israel er en økonomisk succes, men forsømmer sine demokratiske pligter

Israel er Mellemøstens militære stormagt og ganske aggressiv over for sine mindretal og sine omgivelser, ude af takt med Vesten, som man hævder at tilhøre.

Angela Merkel kan forlade posten som ”Bundesmutti” med stolthed

Det er 150 år siden, at Tyskland blev samlet i et kejserrige, som blev en kortvarig konstruktion. I dag er Tyskland kontinentets rolige, sikre og samlende midte.

Den rejse skulle Mette Frederiksen aldrig være taget på

Det er en af de mest besynderlige statsministerrejser længe. For kunne det ikke være ordnet virtuelt i en coronatid? Måske ville hun mest af alt demonstrere – uskønt og usolidarisk med Europa – at hun kan bedre end Bruxelles.

Der er brug for EU-muskler – ikke hykleri eller dobbeltmoral

Der er rigeligt at se til​ i 2021, og tiden kræver et Europa, der kender sig selv og vil sig selv.

Per Nyholm: Sande magthavere stikker øjnene ud af hovedet på deres modstandere. Resten er amatører

Mange af vore politikere​ synes af natur at være anderledes end deres vælgere. Hvem kan ønske sig et liv, hvor man ustandseligt må både smigre og frygte andre?

Per Nyholm: Brutalt, men uundgåeligt: EU’s udenrigschef blev gennempryglet i Kreml

EU kan godt finde ud af at klage over Kina og Lukasjenkos diktatoriske Hviderusland, men kommer forslået tilbage fra Putins Rusland. Og i Spanien minder politiske fanger omverdenen om, at noget inden for EU’s egne grænser ikke er, som det burde være.

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

Premium Tophistorier