<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Efter fodboldfesten, før OL: Selv i Europa vender virkeligheden tilbage

Sport er ikke længere sport, men underholdning, en industri, der skal tjene penge, helst mange penge, til sine investorer, sine funktionærer og sportsfolkene.

Kommentar: Fodboldmesteren England afskaffer sig selv efter sit brud med Europa

England efter brexitafstemningen i 2016 er et billede på planløshed og dilettantisme, på politisk og socialt forfald.

Kommentar: Madrid iværksætter ny, massiv skueproces mod sine kritikere

Den spanske regering kan som følge af EU’s protester ikke længere berøve sine kritikere deres personlige frihed. I stedet bliver de truet på pengepungen.

Kommentar: Spanien benåder politiske fanger – det ligner billig marketing

Ni prominente catalanske politikere er nu løsladt, men der er behov for en generel amnesti over for dem, der går imod den spanske regerings ønske om at fastholde Catalonien som en del af Spanien.

Den kolde krig bliver varmere efter Bidens besøg i Europa

Vi lever ved siden af Rusland, ​ikke med og slet ikke sammen med Rusland. Samliv ville kræve en underkastelse, som vort Nato-medlemskab har sparet os for.

Den stilfærdige amerikaner Joe Biden møder europæerne og Ruslands Putin

Det ligner et hårdt program for en 78-årig, men Biden har travlt. Kan mødet med Putin føre til håndfaste resultater? Næppe.

De Grønne i Tyskland blomstrer i forårets lys, men kan visne i efterårets mørke

Baerbocks problem er indtil videre en påfaldende, måske fatal mangel på substans. Selv om hun har alle de rigtige meninger.

Spionage har med interesser at gøre, ikke med moral. Og slet ikke med dumhed

Statsminister Mette Frederiksen kan forvente en kølig modtagelse på Natos sommertopmøde om en halv snes dage efter afsløringen af Operation Dunhammer – hvor Danmark hjalp amerikanske NSA med at aflytte europæiske kolleger.

Budskabet fra Minsk og Moskva er et ekko af Hitler-Tysklands: Ingen kan eller skal føle sig sikre

Den hviderussiske leder Lukasjenkos kapring af et passagerfly med en systemkritiker om bord var så alvorligt et brud på de internationale retsnormer, at det i en anden situation kunne være endt med krig.

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

Det er David mod Goliat – men hvem er egentlig hvem i Mellemøsten?

Netanyahu levendegør den såkaldte zionistisk-revisionistiske tradition, der fremmaner et Storisrael, anbragt bag ”en mur af jern”.

Kræfter i Israel kæmper for at ødelægge alt, der er palæstinensisk

Israel er splittet mellem ortodokse jøder og moderne israelere, mellem religiøse fanatikere og civiliserede borgere, der mener – nøjagtig som civiliserede palæstinensere – at et samliv må være muligt.

Stivsindede nationalstater skaber problemer for Europa

Mangfoldigheden er Europas styrke. De fleste folkeslag er godt tilfredse med at være, hvor de er, men det vil være klogt at lytte til dem. Europas kvalitet fremgår af den behandling, større stater giver deres mindre nationer.

Nu skal vi snart ud af coronaens skygge og udvide horisonten igen

Snart vil vi se tilbage på coronaen, nøjagtig som vi ser tilbage på kolera, tuberkulose, polio og andre epidemier. Pandemier er en del af naturens orden.

Premium Tophistorier