Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.
  • For abonnenter

Se det i øjnene: Vestens værdier er ikke universelle

Hvis Gud vil,​ at der skal udvikle sig menneskerettigheder og demokrati i, hvad der vist ikke længere kaldes Den Tredje Verden, må det være på dennes egen foranledning, ikke fordi det bliver trukket ned over hovedet på den.

Artiklens øverste billede
I stedet for at tro, at Vesten kan bruge demokrati som eksportvare – som det skete i Afghanistan – skal vi bremse indvandrerstrømmen, så de stærkere individer, der i øjeblikket søger vestpå, måske indser, at vejen frem er at blive, hvor de er, og gøre noget ved deres eget samfund, skriver Henrik Jensen.

»Det var 89-drømmen. Den er død.« I en leder i den seneste udgave af Weekendavisen forsøger signaturen AL efter flugten fra Afghanistan at argumentere for, at vi i Vesten skal »være stolte over alt det, vi ofrede« gennem 20 år, samt at vestlige værdier fortsat er universelle.

Hvad det sidste angår, er vi for længst ikke der, hvor Vesten skal mase på over for resten af verden med sine værdier. Troen på, at vestlig kultur har universel gyldighed, er forkert, umoralsk og fa

Andre læser

Mest læste

Del artiklen