<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Måske er vi ved at have fået nok af det amerikanske medie-bombardement

Amerikansk politik fylder meget i vores medier i forhold til europæisk, også alt for meget, men amerikansk kultur fylder endnu mere, og det er nærved katastrofalt.

Kommentar: Regeringens forsøg på at få pligtkulturen og rettighedskulturen til at balancere er noget af det bedre, der er sket politisk

Man kunne tro, at Mette Frederiksen med sin nylige betoning af arbejdets betydning havde til hensigt at genindføre konkurrencestaten. Men sådan er det ikke.​ Snarere er det ånden fra 1950’ernes pligtvelfærdsstat.

Kommentar: Crop top-sagen illustrerer det omfattende autoritetstab – ikke bare i folkeskolen, men i samfundet

Indtil for 50 år siden ville ingen have løftet så meget som et øjenbryn over et forbud som det mod crop tops. Især ville forældre straks have rettet ind og støttet det.

Kommentar: Se det i øjnene: Vestens værdier er ikke universelle

Hvis Gud vil,​ at der skal udvikle sig menneskerettigheder og demokrati i, hvad der vist ikke længere kaldes Den Tredje Verden, må det være på dennes egen foranledning, ikke fordi det bliver trukket ned over hovedet på den.

Vesten er sin egen værste fjende

De seneste 25 år​ har vist, at uanset man ser truslerne, er det umuligt at stille noget effektivt op imod dem. Vesten er præget af en blanding af opgivelse og overmod.

Alt føleriet er et tegn på, at vores civilisation er på vej ned

I stedet for tude over sport skulle vi hellere gøre noget konstruktivt ved sproget.

Taarnet

Henrik Jensen er historiker og forfatter til en række debatskabende bøger som ”Ofrets århundrede” og ”Det faderløse samfund”.

Han er en velgørende karsk samfundsdebattør helt i sin egen stil, der ofte med effekt taler den etablerede mening midt imod i eksistentielle spørgsmål.

Premium Tophistorier