Kommentar: Nu falder H.C. Andersen, Gandhi og Churchill for de antiracistiske økser

Hvorfor Darwin endnu ikke har fået ørerne i maskinen, ved kun Gud. Apropos Gud, kan han tåle at blive set efter i sømmene?

Kommentar: Amerikanernes ironiske syndefald er de sortes status. Det slipper de aldrig fri af

Der er ingen ende på, hvor fintmasket offerhierarkier kan blive – og man kan betvivle, at de demonstrerede overhovedet har en fælles strategi. Det er i sidste instans alles kamp mod alle.

Kommentar: Kunne EU ikke bare holde sig på måtten og være det, som var planen: Et fællesmarked

Frem for at være et værn imod politisk radikalisering har EU vist sig at være en væsentlig årsag til dens vækst på grund af unionens udvidelses- og centraliseringsdrømme, parret med manglende styr på økonomi og frem for alt indvandring.

Kommentar: Skærmen er blevet membranen mellem os og verden. Desværre

Hvad lærer vi af krisen? Man kunne drømme om, at der bliver lavet om på, at vi smider en iPad i hovedet på børnene, så snart de kan stå. Fordi skærmlivet mest af alt fylder os med mere pladderpop og fjerner os fra den virkelige verden.

Hvor fører disse interessante tider os hen? Vores drømme stritter i alle retninger

Vi står i en situation, hvor vi fornemmer forandringer i måden at leve på. Men det er svært at få øje på, i hvilken retning det hele går. Men vi har alle vore drømme.

Vi er så omklamret af Mette Frederiksens moderlighed, at vi næsten ikke kan trække vejret

Vil coronakrisen udløse en revolutionær omfordeling af penge mellem generationerne, eller er det "endnu en spildt krise"?

Taarnet

Henrik Jensen er historiker og forfatter til en række debatskabende bøger som ”Ofrets århundrede” og ”Det faderløse samfund”.

Han er en velgørende karsk samfundsdebattør helt i sin egen stil, der ofte med effekt taler den etablerede mening midt imod i eksistentielle spørgsmål.

Premium Tophistorier