Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.
  • For abonnenter

Sundhedsstyrelsen skræmmer patienter væk fra lægen med nye retningslinjer

At man vil få lægerne til at komme med ”gode råd” til overvægtige og kvinder i den fødedygtige alder, er en skidt måde at bedrive folkeoplysning på fra Sundhedsstyrelsens side.

Artiklens øverste billede
De tykke gøres konstant opmærksomme på, at de er tykke, men de spiser ikke mindre af at få det at vide – og slet ikke af at blive stigmatiseret. Hvis de gjorde det, så havde vi knækket fedmekurven for længst, skriver Camilla-Dorthea Bundgaard. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

Sundhedsstyrelsen har et omtrent lige så realistisk syn på mennesker, som Dan Turèll havde på træer. Turèll ledte efter den rille, man kunne putte en mønt i, så skidtet gik i gang. Sundhedsstyrelsen leder efter den brevsprække hos borgeren, de kan smide information ind ad, så borgeren går i gang med at opføre sig, som styrelsen ønsker.

De tykke gøres konstant opmærksomme på, at de er tykke, men de spiser ikke mindre af at få det at vide – og slet ikke af at blive stigmatiseret.

Nu mener man at have fundet den sprække hos de praktiserende læger, men lægerne siger heldigvis nej tak. Sun

Andre læser

Mest læste

Del artiklen