Kommentar: SF har ret: Der er behov for at sætte skolerne fri

Man kan håbe, at SF's forslag om folkefriskoler kan igangsætte en generel tillid til, at dem, der har bedst forstand på, hvordan den enkelte skole bedst kan drives til elevernes fordel, er dem, der faktisk arbejder på og med skolen.

Kommentar: At ryge er farligt. Men røgen skæpper også godt i statskassen

Rygeloven fra 2007 har givet politikerne skyklapper på. Og det skader muligvis vores sundhed.

Kommentar: Kapitalismekritik på P1: Det er ikke svært at være venstreorienteret

Stemmen i det rette toneleje iført lange eftertænksomme pauser, så er der frit slag for at give kapitalismen skylden for alt i bedste sendetid.

Kommentar: Nu skal du høre: Din vægt, altså … ja, sagen er, at du er … tyk

At man vil få lægerne til at komme med ”gode råd” til overvægtige og kvinder i den fødedygtige alder, er en skidt måde at bedrive folkeoplysning på fra Sundhedsstyrelsens side.

Kommentar: Seruminstituttet kan glemme alt om at gemme vores dna uden at spørge først

Spørgsmålet er, hvor megen grænseoverskridende adfærd fra myndighedernes side vi vil finde os i. Vi skal ikke acceptere, at SSI gemmer ens dna-materiale uden at få lov.

Coronakrisen viste os det: Den offentlige drift af daginstitutioner fungerer ikke

Højere normeringer – mere af det samme – er ikke løsningen. Vi ville kunne blive ved med at kalde på flere midler til området i mange år, uden det vil gøre den afgørende forskel.

Hvedebrødsdagene er ovre: Vi vil ikke spises af med mor Mettes formaninger

Coronakrisen har nu varet så længe, at der må bredere penselstrøg til og langt mere information ud til befolkningen, hvis den skal holde stand. Formaninger er ikke længere nok.

Mellem stat og stue

Camilla-Dorthea Bundgaard (f. 1982) er cand.ling.merc., stud.theol. og ekstern lektor. Hun beskæftiger sig med livet, som det udspiller sig mellem stat og stue og har debatteret flittigt i de etablerede medier siden 2010. Især er hun optaget af det moderne liv, velfærdsstatens tragik, åndslivet, køn og ligestilling. Generelt er hun uimponeret af tiden, vi lever i, men optimistisk på fremtidens vegne.

Premium Tophistorier