<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Mennesker er fejlbarlige. Derfor har samfundet institutioner, der kan regulere dem

En psykolog har i årevis lavet fup- og fidus-rapporter om borgeres forældreevne for flere kommuner. Børn er blevet tvangsfjernet fra deres forældre på den baggrund, selv om der har været masser af tegn, der burde få kommunernes alarmklokker til at ringe.

Kommentar: Se det i øjnene: Mennesker får et kick ud af at udelukke andre fra fællesskabet

Mennesket er et flokdyr,​ og gruppedynamikker kan være den muld, både den lille og den store ondskab finder næring i.

Kommentar: Tilliden har angiveligt aldrig været højere. Men det skyldes, at den tillidsfulde middelklasse er naiv

Ny bog dokumenterer, at den politiske tillid aldrig har været højere, men den tillid er ikke nødvendigvis et sundhedstegn. Den skyldes naivitet og mangel på viden hos den veluddannede middelklasse.

Kommentar: Med Enhedslistens opfattelse af fattigdom er vi sikre på, at der altid vil være fattige i Danmark

Enhedslisten bruger et belejligt fattigdomsbegreb, når den forsøger at sparke nyt liv i en fattigdomsdebat. Hvis vi følger det begreb, vil der altid være fattige i Danmark og dermed altid være nogen til at stemme på Enhedslisten. Det er smart.

Hold op med at kalde statens kompensation til virksomheder for "hjælpepakker"

Dem, der tjener de penge, der gør det muligt for offentligt ansatte at forbedre forholdene for os, burde have deres egen mærkedag. Måske kunne vi starte med bare for én gangs skyld at sige dem tak.

Er det for frækt af klassens frække dreng at sætte Henrik Qvortrup i chefstolen?

Henrik Qvortrup er "the comeback kid" – forhåbentligt i mere end én forstand – og han får en ny chance. Det er et faktum.

Den politiske aftale om børns vilkår åbner en ladeport af muligheder for fortolkning

Den længe ventede politiske aftale om børns vilkår indeholder mange gode takter, men også fem problemer, som politikerne er nødt til at adressere, hvis de for alvor vil hjælpe Danmarks børn.

Lad være med at gøre nybagte mødre til umyndige stakler

Forfatteren Olga Ravn har skrevet om moderskabet i romanform – jeg genkender meget, men køber ikke hendes fremstilling af moderskabet som en lidelse.

Mellem stat og stue

Camilla-Dorthea Bundgaard (f. 1982) er cand.ling.merc., stud.theol. og ekstern lektor. Hun beskæftiger sig med livet, som det udspiller sig mellem stat og stue og har debatteret flittigt i de etablerede medier siden 2010. Især er hun optaget af det moderne liv, velfærdsstatens tragik, åndslivet, køn og ligestilling. Generelt er hun uimponeret af tiden, vi lever i, men optimistisk på fremtidens vegne.

Premium Tophistorier