<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Et prædikenpoliti vil ramme de forkerte

Har regeringen fortrængt kendskabet til mindretalsrettigheder og religions- og ytringsfrihed, når man foreslår at kræve prædikener oversat til dansk?

Kommentar: Europas manglende investering i forskning kan ikke repareres med restriktioner

»Vi svigtede ved ikke at være ambitiøse og vanvittige nok,« sagde Frankrigs Macron forleden om vaccineproblemerne i EU. De løses ikke ved restriktioner over for andre, men kun ved at satse hårdt på forskning.

Kommentar: Efter rejsen til Israel ville det nok være en god idé at tage til Tyskland og hilse på hos Biontech

Tyskerne kunne være gået selv og have benyttet landets store indkøbsmuskel til at købe nok vacciner. Faktisk var en vaccinealliance mellem Tyskland, Frankrig, Holland og Italien på vej, indtil de lod sig overtale til den solidariske europæiske løsning.

Kommentar: Vesten bør engagere sig væsentlig mere i vaccine-diplomatiet. Ellers kan det betyde dødsfald, tabt indflydelse og splittelse

Vesten bør engagere sig væsentligt mere i vaccinediplomatiet. Ellers kan det betyde dødsfald, tabt indflydelse og splittelse.

Spadestik

Lykke Friis er prorektor for uddannelse ved Københavns Universitet og ekspert i europæisk politik.

Årets ord i bl.a. Tyskland og Storbritannien i 2016 var postfaktuel, og der tales for længst om den gamle orden i verdenspolitikken er kommet i uorden. 

I klummen graver Lykke Friis ned i det grundlag, vi står på – i verden, Europa og i universitetsverdenen.

Premium Tophistorier