<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Der er bal i den borgerlige i Berlin

Flere potentielle CDU-formandskandidater er begyndt at røre på sig. Men alle vil have samme problem som Laschet: Hvordan skal de håndtere Söder?

Kommentar: Er Merkel stadig kansler til nytår?

Udsigten til et mudret valgresultat og eksempler fra historien viser, at det sagtens kan være, at Angela Merkel også holder nytårstalen i Willy-Brandt-Strasse.

Kommentar: Han er ikke inviteret – men hold alligevel øje med Christian Lindner

FDP vil efter den 26. september med al sandsynlighed være tilbage i partiets gamle kongemagerrolle. Hvor FDP tidligere afgjorde, om kansleren hed Schmidt eller Kohl, kan de nu afgøre, om Merkels afløser hedder Laschet eller Scholz.

Kommentar: Hvad sker der, når lyset slukkes i Kabuls lufthavn?

Frygten for en massiv flygtningestrøm til Europa som i 2015 er måske overvurderet. Foreløbig er afghanerne spærret inde. Men vil Europa hjælpe hurtigt og massivt i nærområderne?

Glem aldrig den 13. august 1961 – heller ikke i Danmark

I den tyske valgkamp vil det endnu en gang blive klart, at østtyskerne stemmer anderledes end deres vesttyske landsmænd – og at det vil få konsekvenser for, hvem der skal afløse Angela Merkel.

Spadestik

Lykke Friis er prorektor for uddannelse ved Københavns Universitet og ekspert i europæisk politik.

Årets ord i bl.a. Tyskland og Storbritannien i 2016 var postfaktuel, og der tales for længst om den gamle orden i verdenspolitikken er kommet i uorden. 

I klummen graver Lykke Friis ned i det grundlag, vi står på – i verden, Europa og i universitetsverdenen.

Premium Tophistorier