»Vi har så meget, kan Måne-Bo ikke bo her?« For mig var dette lakmusprøven på mine forældres karakter

Der er en Måne-Bo alle steder. Et barn, en ung, en voksen. Der er en Måne-Bo i enhver klasse. På enhver arbejdsplads. Én, der er anderledes og behøver en ven.

Søndagstanker: Lær en fisker om “MeToo“, og få en pose ål som tak

Nu er det sommer ved vestkysten, og i en måneds tid vrimler det med besøg af venner fra byerne. Alle vil vide, hvordan det er at bo her. Det tænker jeg også tit over. Svaret er, at det er fyldt med sjove menneskemøder og røverhistorier. Af den (næsten altid) sande slags.

Midtvejskrisemænd: Er Blærerøven og Bubber dårlige mennesker?

To kendte midaldrende mænd får tørt på, fordi de har forladt deres koner.

Kommentar: »Nu skal din søn vel ikke være enebarn? Det er synd«

Denne klumme er skrevet af et enebarn, som først for nylig – måske – har forstået, hvad det egentlig betyder at vokse op uden at være nogens bror eller søster.

Når missionen er overstået: Hvad skal vi bruge livet til, når ungerne har forladt reden?

Efter 30 års omsorgsfuld yngelpleje med glæder og bekymringer kommer tiden nu til egenomsorg.

Gu’ er det ej fedt, at EM 2020 først bliver spillet i 2021

Min søn rammes dagligt at sorg over, at europamesterskaberne i fodbold er blevet udskudt og først bliver spillet til næste år. Jeg forstår ham noget så godt. Jeg behøver vel bare minde om sommeren 92.

Oldefar var "manden med millionen": Han blev klandret for at være i ledtog med spilledjævlen

Han blev slået til ridder af Dannebrog og tilhørte eliten i København. Men blomsterhandleren blev også klandret for at være håndlanger for spilledjævlen.

»Det kan godt være, at det ikke altid er så yndigt at følges ad, men vi gjorde os faktisk umage«

Coronakrisen er for mange ægteskaber blevet en lakmusprøve på pensionist-tilværelsen. Kan man overhovedet holde hinanden ud, når man er tvunget til at tøffe rundt om hinanden i små cirkler dag ud og dag ind?

Skagen i mit hjerte

Jeg cykler langsomt og observerer, og tilmed er det sådan, at i Skagen falder min puls. Jeg har aldrig travlt, for her er altid noget nyt at opleve – og få at vide.

Søndagstanker

Søndagstanker er en klumme om hverdagen og livet på godt og ondt. Søndagstanker skrives på skift at Jyllands-Postens klummeskribenter.

Hjælp, nu vil de have mig til at svinge dankortet

Coronakrisen gjorde det legende let at holde sit køb-næsten-ikke-år. Men skal man stå fast på sit forsæt eller give los for at få gang i Danmarks økonomi igen?

Da jeg flyttede fra København, lå det ikke i lige i kortene, at jeg skulle blive fiskerkone i Thy

Jeg købte hus vestpå, fordi jeg savnede naturen, men også, fordi jeg ville klare mig selv og ikke bare traske rundt i byen og vente på at finde kærligheden – flytningen var et selvstændighedsprojekt. I hvert fald indtil det viste sig, at min kæreste boede lige her i den lille by i Thy.

Når det bliver torsdag kl. 20.45 – så bliver det nogle gange bare for meget, corona!

For knap et par måneder siden skrev jeg en klumme på denne plads om min søgen efter nye vaner i det, der dengang var det nye coronaliv. Nu er det, som om coronalivet er blevet så normalt, at man helt kan blive i tvivl om, hvordan man egentlig ønsker, at livet skal være.

Premium Tophistorier