Kommentar: »Nu skal din søn vel ikke være enebarn? Det er synd«

Denne klumme er skrevet af et enebarn, som først for nylig – måske – har forstået, hvad det egentlig betyder at vokse op uden at være nogens bror eller søster.

Når missionen er overstået: Hvad skal vi bruge livet til, når ungerne har forladt reden?

Efter 30 års omsorgsfuld yngelpleje med glæder og bekymringer kommer tiden nu til egenomsorg.

Kommentar: Gu’ er det ej fedt, at EM 2020 først bliver spillet i 2021

Min søn rammes dagligt at sorg over, at europamesterskaberne i fodbold er blevet udskudt og først bliver spillet til næste år. Jeg forstår ham noget så godt. Jeg behøver vel bare minde om sommeren 92.

Kommentar: Oldefar var "manden med millionen": Han blev klandret for at være i ledtog med spilledjævlen

Han blev slået til ridder af Dannebrog og tilhørte eliten i København. Men blomsterhandleren blev også klandret for at være håndlanger for spilledjævlen.

»Det kan godt være, at det ikke altid er så yndigt at følges ad, men vi gjorde os faktisk umage«

Coronakrisen er for mange ægteskaber blevet en lakmusprøve på pensionist-tilværelsen. Kan man overhovedet holde hinanden ud, når man er tvunget til at tøffe rundt om hinanden i små cirkler dag ud og dag ind?

Skagen i mit hjerte

Jeg cykler langsomt og observerer, og tilmed er det sådan, at i Skagen falder min puls. Jeg har aldrig travlt, for her er altid noget nyt at opleve – og få at vide.

Hjælp, nu vil de have mig til at svinge dankortet

Coronakrisen gjorde det legende let at holde sit køb-næsten-ikke-år. Men skal man stå fast på sit forsæt eller give los for at få gang i Danmarks økonomi igen?

Da jeg flyttede fra København, lå det ikke i lige i kortene, at jeg skulle blive fiskerkone i Thy

Jeg købte hus vestpå, fordi jeg savnede naturen, men også, fordi jeg ville klare mig selv og ikke bare traske rundt i byen og vente på at finde kærligheden – flytningen var et selvstændighedsprojekt. I hvert fald indtil det viste sig, at min kæreste boede lige her i den lille by i Thy.

Når det bliver torsdag kl. 20.45 – så bliver det nogle gange bare for meget, corona!

For knap et par måneder siden skrev jeg en klumme på denne plads om min søgen efter nye vaner i det, der dengang var det nye coronaliv. Nu er det, som om coronalivet er blevet så normalt, at man helt kan blive i tvivl om, hvordan man egentlig ønsker, at livet skal være.

Søndagstanker

Søndagstanker er en klumme om hverdagen og livet på godt og ondt. Søndagstanker skrives på skift at Jyllands-Postens klummeskribenter.

Min søn på fem har påbegyndt en ny tidsregning: før corona og efter corona

Er der noget, der ikke handler om corona for tiden? Ikke hjemme hos mig, desværre.

Søndagstanker: Jeg kender én, der siger, han elsker corona

I vanskelige tider med dårligt nyt dagen lang elsker jeg alt det gode, der også sker i verden. Jeg har for eksempel en ven, der i isolationen har fundet sit kald.

Det er en fest at være hundeejer

Tænk, hvis vi mennesker kunne gå på arbejde hver dag med den selvsamme entusiasme og gåpåmod som en logrende hund.

Kære skrivebordshumanister, beklager: Alt vil være ved det gamle, når virussen damper af

Forfattere og intellektuelle står i kø for at udtrykke håb for verdens fremtid. De sætter deres lid til, at vi alle er blevet så forskrækkede af coronaen, at vi er klar til at lægge vores CO2-krævende vaner om.

Premium Tophistorier