Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Akkari er blevet frihedskæmper

Jeg er i ugens løb blevet godt træt af det lille ord tilgive. Skal vi, eller skal vi ikke tilgive Ahmed Akkari, er der blevet spurgt i takt med, at hans troværdighed er blevet endevendt.

Hans troværdighed er jeg ikke i tvivl om, men jeg er i tvivl om, hvorvidt hele denne sag drejer sig om tilgivelse.

Jo, det gør det for Kurt Westergaard, Franz Füchsel, Naser Khader, Anders Fogh Rasmussen, Carsten Juste og Flemming Rose. Alle dem, der personligt har betalt en høj pris for Muhammed-krisen, må gøre op med sig selv, om de vil tage imod Akkaris undskyldning og tilgive ham.

For os andre derimod stiller sagen sig anderledes. Som den norske forfatter Sigrid Undset sagde i 1945: »Vi har ingen ret til at tilgive andre end dem, der har forgrebet sig på os selv!«

Man devaluerer den alvorlige, personlige sag, tilgivelse altid er, hvis man forvandler den til et alment princip. Et dyrt ord gøres alt for billigt.

Det, man kan forvente af os andre, er, at vi lytter og lærer af Akkaris bog, og at vi giver ham den opbakning, som han fortjener, nu da han er trådt ind i de dødstruedes rækker.

Jeg har en vis forståelse for dem, der i ugens løb har råbt landsforræder efter ham.

Da han i december 2005 opsøgte terrororganisationerne Hizbollah og Hamas for at mobilisere dem i imamernes kampagne imod Danmark, bedrev han landsskadelig virksomhed. Man bliver umiddelbart vred og rystet, når man læser dette, men når vreden har lagt sig, må fornuften tage over.

Det er trods alt ham selv, der bekender disse handlinger, og enhver kan jo regne ud, at det havde været langt lettere for ham at klappe i og fortrænge pinagtighederne. Det er jo det, hans gamle allierede netop nu gør.

Hvorfor hører vi ikke noget fra den ellers så medieglade Abdul Wahid Pedersen eller fra Det Islamistiske Trossamfund?

Hvorfor er der fuldstændig radiotavshed fra Niels Helveg Petersen og fra skærmtrolden Uffe Ellemann-Jensen? Bogen afslører jo, at de hemmeligt mødtes med imamernes arbejdsgruppe under Muhammed-krisens klimaks for at falde statsministeren i ryggen.

De ville være klædeligt, hvis d'herrer kunne mobilisere en lille smule selvransagelse. Men som Carsten Juste har sagt, så er det nok »lettere at lære en chimpanse at spille Beethovens violinkoncert end at få eksempelvis en Uffe Ellemann-Jensen til at erkende, at han har taget fejl.«

Så meget mere respekt må man have for Akkaris selvopgør.

Personligt synes jeg, at Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen har sat nogle fine eksempler ved at tage imod hans undskyldning og indse, at Akkari nu er blevet en allieret i vor tids frihedskamp. For det er jo, det han er.

Derfor kan vi sandsynligvis også snart se frem til, at diverse venstreintellektuelle begynder at beklikke hans motiver og troværdighed.

Vi som offentlighed bør især interesse os for, hvordan Akkaris tilværelse fremover bliver i Danmark.

Lige nu lever han uden arbejde, familie og hjem. Det, sammen med dødstruslerne, er den pris, han må betale for sin afhopning. Men sådan kan man jo ikke holde ud at leve i længden, og man forstår godt, at han leger med tanken om at flytte tilbage til Grønland, hvor han vil være helt fri for islamister. Men det vil være en falliterklæring uden lige for Danmark, hvis afhopperen Akkari er nødt til at forlade landet for at kunne leve frit.

Det bør ikke ske.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.