<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Det er ikke bare en enkelt lort, men en hel kloak, der er endt i Folketinget

Claus Hjort Frederiksen og folkestyret gennemgår en stor krise, der vil sætte spor i grundlaget for vores retssamfund.

Kommentar: Historien om Herlufsholm er et eksempel på, at nuancerne nemt forsvinder, når alle medier går efter skandalen

Det ligger i mediernes natur at være konfliktorienteret, og det gør det endnu vigtigere, at de forvalter deres enorme magt med varsomhed.

Kommentar: Jagten på magten fører ikke til Christiansborg, for den ligger på borgmesterkontoret

Det er i kommunerne, at pengene fordeles, og man helt bogstaveligt mærker konsekvenserne af beslutningerne. Det er derfor også her, magten og nærheden er.

Kommentar: Det er Makronen, der gør den europæiske æblekage til noget særligt

Det bedste bud på en dannet europæer, der kan samle Europa i en turbulent verden, er Monsieur Macron.

Biskopperne er igen sat i den klassiske skruetvinge

Biskoppernes stemmer er vigtige i debatten. Ikke som partipolitikere, men som eftertænksomme korrektiver til politiske normer.

Der findes en judas i alle politiske partier. Eller flere

Der er intet forkert i at konkurrere om magten, også internt i partierne. Det kendetegner et demokrati. Men det er virkelig ubehageligt, når det foregår fordækt og er båret af brødnid.

Det er ikke Bramsen, der skal tæskes med krabasken i Lynetteholmsagen

Meget tyder på, at Wermelin belejligt forsøger at kaste aben med næsen over til Bramsen, selv om det sådan set var Benny Engelbrecht, der var transportminister.

Et grænseland uden rivninger kræver politisk generøsitet og mulighed for et ærefuldt tilbagetog

Man kan ikke lade være med at tænke på det dramatiske forløb efter afslutningen af Første Verdenskrig i denne tid, hvor Putin så skammeligt invaderer Ukraine.

Det bliver en dyr omgang, hvis Dyhr bliver finansminister

Selv solide statsfinanser, som vi har lige nu, bør altid rustes til smalhals. Derfor bliver Pia Olsen Dyhr aldrig finansminister.

Mennesker og magt

Mette Bock (f. 1957), tidl. minister, chefredaktør og direktør. Uddannet i filosofi og statskundskab. Skriver om store og små begivenheder, der fortæller om menneskers forhold til magt. Og om magtens konsekvenser for mennesker. Mette Bock bor i Horsens.

At være russisk baggårdskat er et værre hundeliv

Der er næppe mange, der er uenige med Enhedslisten i, at fred er bedre end krig. Til gengæld er vi rygende uenige om, hvordan freden sikres.

Christiansborgs tante Sofie lader sig næppe røve tilbage til venstrefløjen

Det må stikke lidt i Lars Løkkes hjerte at se De Radikale indtage den politiske midte igen, for det er præcis der, han gerne vil placere Moderaterne.

På Christiansborg fyger kuglerne om fødderne på de fredløse partiledere

Kan I huske scenernei de gamle cowboyfilm, hvor der står en mand på torvet omringet af mænd, der morer sig med at skyde efter hans fødder, så han hopper og danser for ...

Her er mit bud på mulige medlemmer af et Støjberg-parti

Inden de nationalkonservative beruser sig i champagnen, skal de forberede sig på, at rå hestekraft ikke er nok. Der lurer mange farer.

Premium Tophistorier