<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Regeringen elsker at hade techgiganterne, men bruger dem selv massivt

Selv om regeringen elsker at hade techgiganterne, har statsministeren lagt 600.000 kr. i en personlig Facebook-kampagne, ligesom den frihedskæmpende Joy Mogensen meddelte sin afgang som minister netop på Facebook.

Kommentar: Guldet ligger ikke for enden af regnbuen, men så snublende nær, at regeringen overser det

Hvis det ikke​ kan lade sig gøre at investere de få millioner, det koster at drive Center for Grundtvigforskning og Lex.dk, så er det en kulturel ørkenvandring, vi ser ind i.

Kommentar: Vølven og Wammen har lagt fra kaj i hajfyldt farvand

To ministre har i denne uge lagt fra kaj på en måde, der ikke bare vækker stærke følelser, men også pandes forudsigeligt ned.

Kommentar: Nu begynder valgtrommerne for alvor at hvirvle som torden i horisonten

Efterårsprogrammet i Folketinget rummer en oplagt mulighed for en anledning til et valg: den længe ventede landbrugsaftale, der knyttes sammen med klimaindsatsen.

Ellemann-Jensen skal være sædemand, før han kan blive høvding

Jakob Ellemann-Jensen har lagt snedigt ud med forslaget om, at en lavere dimittendsats for nyuddannede skal finansiere en del af klimaindsatsen. Det vil hverken de andre borgerlige partier, S eller R afvise på forhånd.

Strudsen Messerschmidt nærmer sig det endelige opgør i hønsegården

Morten Messerschmidt afviser kategorisk, at der er foregået ulovligheder i forbindelse med et møde i Skagen. Har han ret – eller er det blot blafrende afværgemanøvrer? Det vil vise sig i slutningen af ugen.

Måske stemte de på Tommy Ahlers, fordi de syntes, han var et fornuftigt menneske

Vores klassiske​ opfattelse af de politiske ideologier kommer tit på tværs af de værdier, der udleves i hverdagen.

Melchior og Westergaard havde en fælles erkendelse, som skal leve videre

Menneskers tro og kulturmøder fik afgørende betydning for både Bent Melchior og Kurt Westergaard, der begge nu er døde. Begge var humanister, og begge understregede betydningen af at række hånden ud.

Åndløsheden larmer, når menneskets dybeste behov står nederst på coronalisten

De fortsatte og ulogiske restriktioner mod kulturliv og trossamfund skaber mistillid og vrede og er politisk livsfarlige.

Mennesker og magt

Mette Bock (f. 1957), tidl. minister, chefredaktør og direktør. Uddannet i filosofi og statskundskab. Skriver om store og små begivenheder, der fortæller om menneskers forhold til magt. Og om magtens konsekvenser for mennesker. Mette Bock bor i Horsens.

Der kom en Kofoed og en Kofoed på tværs af den bornholmske spærretid

Journalisterne på Bornholm blev af indlysende grunde vrede over den bebudede spærretid på tre måneder for alle offentlige institutioner på øen.

Skyd på de anderledes. Det giver stemmer. Men giver det respekt – og selvrespekt – når dagen er omme?

Vær forvisset om, at samtlige folketingsmedlemmer er sendt på ferie med besked om at holde munden lukket. Og vær også forvisset om, at flere partier har forsøgt at “sælge” interviews med gode profilhistorier ind til de store medier.

Og de sendte en spindoktor eller en ordfører

Regeringen skal holde op med at gemme fagministre bag tykke tæpper af spindoktorer og ordførere. De skal kunne forklare og forsvare den politik, de står for.

Premium Tophistorier