Kommentar: Her er en sang om en kvinde, der hedder fru Frederiksen

Vejen til Statsministeriet er ikke brolagt med frihed og demokratiske skåltaler. Den er bygget på betonstyring og jernarmering, der kan holde selv de stærkeste fritænkere på plads. Men det holder ikke i længden.

Kommentar: Selv det største dyr på savannen kan dø af et slangebid

De politiske giftigheder er i sommertørkens agurketid forbeholdt partitoppene.

Kommentar: Magt er et narkotikum, der kan tage livet af selv de stærkeste, når de forlader den

Midt i den varme sommerhar to midaldrende, magtfulde mænd af egen drift forladt deres stillinger. Først ...

Kommentar: Vil Venstre hænge fast i gamle vaner – eller uvaner? Eller vælge styrmand Lauritzen?

Venstre skal vælge ny gruppeformand efter Jakob Ellemann-Jensen. Det bliver spændende at se, hvilken vej partiet vælger at gå.

Politiske martyrer flytter sjældent holdninger. De forstærker dem, der er

Inger Støjbergs vedvarende politiske martyrium bidrager ikke til løsningen af de problemer, vi står over for. Hun splitter og forstærker holdninger, men flytter meget, meget lidt. Jeg glæder mig til at få den kommission overstået.

Politikere i blodrus er grusomme som rasende kampsoldater

Den officielle dagsorden er en ting, men nogle gange opstår politiske sager som motor for jagten på en minister. I denne uge har det været Joy Mogensen, der har mærket den politiske fenrisulv glamme.

Grib nu rorpinden, Ellemann. Det er på tide, du træder i karakter

Den dybe krise i den borgerlige opposition har mange årsager. En af dem er manglen på naturlig autoritet og samlende kraft blandt de mange partiledere. Ingen tør for alvor stå til søs, ingen kan vise vejen, opbygge tillid og dermed samle.

Mennesker og magt

Mette Bock (f. 1957), tidl. minister, chefredaktør og direktør. Uddannet i filosofi og statskundskab. Skriver om store og små begivenheder, der fortæller om menneskers forhold til magt. Og om magtens konsekvenser for mennesker. Mette Bock bor i Horsens.

Premium Tophistorier