Kommentar: Vores dårlige samvittighed må ikke blokere vejen til fremtidens Grønland

Der er stadig for megen kolonitankegang og rigide bloktilskud over vores forhold til den nordligste del af rigsfællesskabet. Det er vi nødt til at gøre noget ved. Nu.

Kommentar: Verden begynder at ligne sig selv igen. Nu skal der trampes rundt i andres fejl

De fleste danskere var såre enige om, at Mette Frederiksen optrådte beslutsomt og korrekt, da hun lukkede Danmark ned i marts. Men det kniber mere med enigheden nu, hvor virkeligheden vender tilbage – på godt og ondt.

Kommentar: Godt med det gule – bare ikke i en jysk pølsevogn. Men hindbærsyltetøj …

Danmark er et lille land, og en pølse er en pølse. Det første er måske i omfang korrekt. Men det andet udsagn er decideret forkert. Der er markante geografiske afvigelser i, hvad man vil have til sin pølse …

Kommentar: Ramboline og de andre elefanter er historien om et billigt grin

Benny Berdino fra Cirkus Arena har lært på den hårde måde, at sandheden skal behandles med smidighed. Så den aldrig spærrer for en mulighed. Også når regeringen tilbyder at købe nogle elefanter i en god sags tjeneste.

Sangen var god nok til dronningen, men ikke til højskolesangbogen. Før nu

Forfatterens fejltrin under Besættelsen sendte ham i skammekrogen. Men nu kommer Harald Bergstedts klassiker ”Solen er så rød, mor” endelig ind i det fine selskab.

Vi skulle nødig nå dertil, at vi kun har hunden til at trøste os

Den registreres i hjernen, men sidder i hjertet. En ny folkesygdom har taget bolig i mange danskere. Og nej, det er hverken kræft eller corona. Det er ensomhed.

Langs kanten

Arne Mariager (født 1951) er journalistuddannet. Han har været chefredaktør på Morsø Folkeblad, chefredaktør og administrerende direktør på henholdsvis Fyns Amts Avis og Vejle Amts Folkeblad/Fredericia Dagblad. Arne Mariager er medlem af bestyrelsen for DR og bor i Faaborg.

Premium Tophistorier