Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.
  • For abonnenter

Hold nu op med at sige, at "målet helliger midlet". Det gør det jo ikke altid, vel?

Målet kan være nok så prisværdigt eller rigtigt. Hvis vejen derhen går gennem tvang – eller gennem svært forklarlige gråzoner, så er det ikke godt nok.

Artiklens øverste billede
Departementschef Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen er kommet i et gigantisk uvejr, fordi sms'er fra deres telefoner er blevet slettet, så Minkkommissionen - og dermed også offentligheden - kan få kendskab til kommunikationen i de afgørende dage, hvor beslutningen om at slå alle danske mink ihjel. Arkivfoto: Jens Dresling

Er det bare mig, der er træt af den der “målet helliger midlet”-tankegang? Man ser den især hos politikere og partier med kraftig overvurdering af egne synspunkter med efterfølgende retfærdiggørelse af disproportional brug af tvang over for uskyldige. Selvfølgelig altid i en “højere” sags tjeneste, må vi forstå.

Tag nu Mette Frederiksen, der udslettede et helt minkerhverv uden lovhjemmel. Hun sendte også sin departementschef, Barbara Bertelsen, afsted med sin mobiltelef

Andre læser

Mest læste

Del artiklen