Kommentar: Identitetspolitikkens kamp for ikke at blive defineret har lange rødder

Spørgsmålet ”hvem er jeg?” er blevet en central kampplads, men hvordan kom det egentlig dertil?

Kommentar: ”Sammen hver for sig” passer os fint. Vi er vant til at være på halvdistancen

Coronatidene har lært os at være ”sammen hver for sig”. Og det har vi haft forbløffende let ved. Hvorfor? Fordi vores tilværelse i forvejen er brolagt med forbindelser frem for forhold og virtuelle venskaber i stedet for de tætte.

Kommentar: Vi kan vel snakke om det. Men det er bare ikke sikkert, at det hjælper …

Psykologi er en ting, terapi noget andet. Antallet af psykologer i Danmark er fordoblet på 20 år, og mange mener, at talekuren kan hjælpe os med stress, angst, depressioner og ensomhed. Men hvad nu, hvis sandheden er, at det ikke altid er en mirakelkur?

Filosoffens blik

Anders Fogh Jensen (f. 1973) er forstander på Vestjyllands Højskole, forfatter, dramatiker og filosof. Af sine otte bøger tæller bl.a. "Projektsamfundet", "Projektmennesket", "Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard?" og senest "Pseudoarbejde".

Han er særligt interesseret i filosofisk samtidsdiagnose og beskriver den tid, vi lever i, de vilkår vi lever under og de små usynlige skred, der ændrer vores samtid. Han arbejder fra højskolen med dannelsen af mennesker til bedre liv. For filosofi handler for ham om at tænke bedre for at leve bedre.

Premium Tophistorier