Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.
  • For abonnenter

Gode historier kan ikke dække over problemerne

Romantisering af integrationen tjener ingen, og ved at fremstille det skønne negligerer vi det grimme, og det kan vi ikke være bekendt.

Artiklens øverste billede
Det er fint, når Fatima klarer sig godt i skolen – men vi skal ikke lægge låg på historierne om, hvordan det går med dem, som ikke klarer sig, fordi deres dansk er for ringe. Det giver et skævt og forkert billede af virkeligheden, mener Ahmad Mahmoud. Arkivtegning: Rasmus Sand Høyer

De venstreorienterede halalhippier og andre velmenende, men naive, folk, råber efter historiefortælling. De længes efter gode historier fra minoritetsetniske hjem og socialt udsatte boligområder. Men hvad er en god historie, og kan sødt og farverigt kagedrys dække over bagværk, der er uspiseligt?

Uden det fulde og ærlige blik skaber vi blot yderligere polarisering, og de gode historier tjener som karnevalskostumer, og alle ved, at festen slutter ved midnat.

Med én, uden tvivl sympatisk, tilgang til problemer omkring ghettoisering og integration ønsker et særligt segment i samfundet at sætte fokus på de gode historier fra områder me

Andre læser

Mest læste

Del artiklen