<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Man skal ikke sælge kulturen for billigt: Hvis vi sætter prisen ned permanent, er det som at sige, at vi ikke er mere værd

Danskerne har besøgt museer i stort tal i juli. Billetpriserne var sat ned, og vejret var dårligt. Men faktisk stiger danskernes kulturforbrug i forvejen, og at nedsætte priserne permanent er et enøjet fokus.

Kommentar: Udskamningen i den offentlige debat er massiv. Kan vi ikke få lidt civil uenighed?

Lad os tilstræbe at forstå og respektere, at det, "jeg" mener og føler og bliver ked af, ikke nødvendigvis er det samme som det, "du" mener og føler og bliver ked af.

Et andet blik

Julie Rokkjær Birch (f. 1983) er direktør for Kvindemuseet i Danmark, som ligger i Aarhus. Hun er uddannet cand.mag. i nordisk sprog og litteratur og kunsthistorie.  Hun er optaget af, hvordan kunst og kultur – og museer i særdeleshed – kan være drivkraft til at gøre en reel forskel i samfundet. Hun har et normkritisk verdenssyn, og hun gør en dyd ud af at pege på vanetænkning og selvfølgeligheder, særligt i forhold til køn. Hun arbejder for at skabe en kvalificerende platform for den levende debat om køn, krop og seksualitet, og hun har det standpunkt, at ligestilling er for alle.

Premium Tophistorier