<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Kommentar: Derfor kan din bank snyde på vægten, når renterne stiger

Bankerne har været dygtige til at vælte udgifter til negative renter videre på kunderne. Forvent ikke den samme nidkærhed, når renterne nu går den modsatte vej.

Kommentar: Har en banal sag om it-drift bragt Danmarks energiforsyning i fare?

Rigsrevisionen kritiserer Energinet for at have svigtet sin forsyningsforpligtelse i en speget sag, som kan anrette alvorlig skade mod muligheden for at outsource offentlige it-opgaver til private virksomheder.

Kommentar: Nu lurer generationsopgøret om prisen for danskernes hængekøje

Danmark står på tærsklen til, at færre erhvervsaktive ikke længere kan finansiere flere på offentlig forsørgelse. Men problemerne er blevet dybere og dyrere end ventet.

Kommentar: Jagten på uhæderlige topchefer i bankerne er kørt helt af sporet

Detaljeringsgraden og retsløsheden i Finanstilsynets vurdering af kandidaters moralske habitus er så voldsom, at det er unødigt svært at finde næste generation af bankdirektører.

Derfor skal vi lytte grundigt til råvaremarkedets nødsignaler nu

I finanskredse spores for tiden en reel risiko for en ny kreditkrise, der kan udløse sammenbrud i den globale råvarehandel og -distribution.

To familiekoncerner står isolerede i modstanden mod russisk exit

Mens over 400 virksomheder har forladt Rusland, er Rockwool og Ecco to af blot 34, der fortsætter ufortrødent.

Her er milliarderne, der kan minimere energiprischokket

Staten skal ikke drive virksomheder, men bære sin del af ansvaret, når politiske beslutninger spænder ben for erhvervslivets krisehåndtering.

Nu bliver bankerne sat ind i kampen mod Putins Rusland

De danske bankdirektører står over for den alvorligste opgave siden finanskrisen, når de risikerer at blive angrebet fra fire sider på samme tid.

Topchefernes pinagtige nøl må stoppe: Kom ud af Rusland. Nu!

Den højt betalte, danske erhvervselite har ikke tid til at vente på facitlisten, inden den beslutter, om forretningerne i og med Rusland skal afvikles. For det skal de.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Kønskvoters vigtigste funktion er kampen for at afskaffe dem

Efter 10 år med lovbefalede målsætninger og store ord om ligestilling har det brede erhvervsliv fortsat samme problem: Mænd udnævner mænd, når magten skal fordeles.

Er Zuckerbergs frygtelige uge begyndelsen på Big Techs fald?

Tech-branchen er under pres, men der er helt andre mekanismer i spil end i optakten til internetboblens eksplosion efter årtusindskiftet.

Her begynder modbølgen mod topchefer, der vil redde verden

Når indtjeningen svigter, begynder investorerne at udfordre de fine ord om større formål end bundlinje. Men det er næppe klogt at spænde ben for ESG-udviklingen.

Hov, Putins aggressioner giver nyt liv til atomlobbyens agenda

Et nødvendigt brud med afhængigheden af russisk naturgas kræver massive investeringer i nye energisystemer i hele Europa.

Bjørnen er løs på aktiemarkedet – og det kan afblæse boblealarmen

Inflationsspøgelset rumler, og luften siver ud af aktiemarkedet. Det lægger op til en blød landing frem for en eksplosiv bobleøkonomi i markedets nærmeste fremtid.

Premium Tophistorier

Forventer at ramme flere russere: Omdiskuteret bank har fået indefrosset penge i Danmark

Danmark har i lighed med andre vestlige nationer beslaglagt formuer, som Putins støtter har i landet. Erhvervsstyrelsen forventer, at flere penge vil blive indefrosset fremover.

Historiske fejlskud: Så meget skød bankerne forkert på inflationen

Det har ikke skortet på fejlskud, når det kom til at forudse inflationen det seneste år. Konsekvenserne kan mærkes lige nu i form af de hastigt stigende renter.