Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Venstre møder virkeligheden

Den angiveligt største retfærdighed fører til den største uretfærdighed.

Det er en banal sandhed, Inger Støjberg for nylig udtalte. Alle, der har fulgt med de seneste 10 år, ved, at der ganske rigtigt »er stor forskel på viljen til integration, alt efter om det er en kristen amerikaner eller en muslimsk somalier, der kommer hertil.«

Alligevel har Støjbergs udtalelser udløst forargelse. Den støjende fordømmelse fik mig til at tænke på et latinsk citat, som jeg lærte i gymnasiet: Summum jus, summa injuria: Den største retfærdighed bliver til den største uretfærdighed. Dette svært oversættelige fyndord fra Cicero rammer Støjbergs kritikere.

De mener, at det er en dødssynd, hvis Danmark ikke behandler alle udlændinge fuldstændigt ens, uanset hvor forskellige de er. Grænsen skal være præcis lige lukket eller lige åben, uanset om man kommer fra USA eller Somalia.

Al dyrekøbt erfaring og viden skal kobles fra og erstattes af den blinde retfærdighed og det rene lighedsprincip. Den højeste retfærdighed!

At der er en pris at betale for denne højeste retfærdighed, interesserer ikke lighedsmagerne, men den er der og betales for det første af de danskere, der kommer til at bo sammen med uintegrerbare udlændinge, fordi staklerne ikke har råd til at flytte til en af caffe latte-segmentets luksusghettoer.

For det andet af de udlændinge, der til trods for, at de kommer fra lande, der ligner os og derfor så nemt som ingenting kan falde til her, holdes ude af Danmark, fordi der ikke må gøres forskel på dem og en kjortelklædt, shariabegejstret pakistaner.

Er det retfærdigt? Nej, Cicero havde ret.

Den angiveligt største retfærdighed fører til den største uretfærdighed.

Det gode ved Venstres nye oplæg til indvandrerpolitik, som forhåbentligt vedtages på Venstres sommergruppemøde, er, at man tager udgangspunkt i virkeligheden og erfaringen og derfor ser på, om udlændinge, der vil til Danmark, kommer fra lande med »dokumenterbar kulturel forbundethed og tilknytning« eller ej.

Derfor vil Venstre give borgere fra Australien nemmere adgang end borgere fra Somalia.

Det er så elementært, at kun virkelighedsresistente halalhippier og halalliberale kan hidse sig op over det. Dem er der som bekendt også en del af i Venstre. Tænk bare på Jens Rohde og Uffe Ellemann Jensen.

Særligt trist er det at se Birthe Rønn Hornbech tilslutte sig det halalliberale kor og sågar som en anden radikal påkalde sig de internationale konventioner, som om de er faldet ned fra himlen og skal tilsidesætte alle hensyn til danskerne og deres land.

Og så taler vi oven i købet om en venstrepolitiker, der selv foreslog noget lignede i 2001 og dengang blev kaldt til orden af sin partiformand.

Enten er Rønn Hornbech blevet dummere i takt med, at Venstre er blevet klogere, eller også er hun bare eksponent for det, der hedder uoplyst opportunisme.

Til gengæld er juristen Jacob Mchangamas kritik lige så forventelig, som den er overfladisk.

Han hævder – nok engang – at forskelsbehandling af indvandrere til landet er i strid med grundlovens §70, den paragraf, der forbyder at frarøve statsborgere politiske og borgerlige rettigheder pga. tro og afstamning.

Men Venstres oplæg drejer sig om indvandrere, der ikke er statsborgere, og grundloven forbyder ingen at gøre forskel på statsborgere og ikkestatsborgere. Tænketankjuristens argumention falder sammen som en souffle ved nærmere eftersyn.

Mens Støjberg-kritikerne larmer, kan vi andre glæde os over udsigten til en kommende borgerlig regering, der ser ud til at tage udlændingeproblemerne dybt alvorligt.

Nu må vi bare håbe, at det bliver til andet end bare ord.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.