Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Den permanente uddannelseskatastrofe

Mens erhvervslivet råber op om mere indvandring fra hvor som helst, pågår en stille katastrofe med det danske uddannelsesniveau, forårsaget af lige præcis indvandring fra landet, der hedder hvorsomhelst, nemlig den gennemsnitlige tredje verden.

Rapporten fra den såkaldte PISA-etnisk fastslår, hvor galt det står til. Man huske på, at både rød og blå blok går efter det blålys, der hedder, at 95 procent af en ungdomsårgang skal tage en ungdomsuddannelse. Allerede for de etnisk danske unge er det uladsiggørligt, idet 13 procent af disse scorer så lavt i bl.a. læsning, at de skønnes ikke at kunne gennemføre skolegang efter grundskolen. For 1. generations indvandrere er tallet for de skoleuegnede 43 procent, og for 2. generation er det 32 procent. Det sidste tal, 32 procent, skal givet sættes ca. 3 procentpoint højere, da der ved PISA 2009 (den nyeste) er hele 8 procent, der slet ikke deltog, hvor tallet i PISA 2000 kun var 3 procent. Disse henholdsvis 3 procent i 2000 og i 2009 altså 8 procent er undtaget på grund af "sproglige handicap eller specialundervisningsbehov" og hører uden for enhver tvivl helt overvejende til de ringest præsterende.


Det samlede tal for alle indvandrere, der ikke kan tage en ungdomsuddannelse, er mindst 38 procent, givetvis over 40 procent, når det huskes, at de allerringeste elever på forhånd var sorteret fra.

Var det 95 procent, VK-regeringen hævdede, skulle have en ungdomsuddannelse? Påstår Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov, at de 95 procent kan nås? Ork ja, her er ingen smalle steder. Som i spørgsmålet om den samfundsøkonomiske nytte af indvandring fra den tredje verden er der heller ikke her mangel på det rene lal. Vore politikere hælder vand ud af ørerne i et omfang som aldrig set før.


De ubestridelige kendsgerninger

Tallet for 2. generationsindvandrere, der ikke kan læse i tilstrækkelig grad efter grundskolen, har ikke nogen udsigt til at falde væsentligt i de kommende generationer. Hvis ikke generationen, der er født og opvokset i Danmark med et skolesystem, der historisk set har været helt uhørt generøst over for såkaldt tosprogede, kan klare det bedre, end PISA-2009 viser, så vil det ikke forandres nævneværdigt.

Og det er en katastrofe. Det vil gennemsnitligt betyde permanent lavere økonomisk vækst i et (endnu) højteknologisk samfund, hvor Danmark skal kæmpe mod en gigant som Kina og med andre vækstøkonomier, ikke mindst i Østasien. Indvandringen til Danmark og til den øvrige vestlige verden har været og vil vedblive at være en hæmsko af første rang for de vestlige lande. I en moderne konkurrencedygtig økonomi er der kun brug for indvandring af højtuddannet (fra vestlige eller østasiatiske universiteter eller med målbart lige så gode universiteter andetsteds) arbejdskraft og det endda kun speciel arbejdskraft, helt overvejende inden for det naturvidenskabelige område, inklusive medicin.


Danmark og den vestlige verden arbejder med andre ord målbevidst på at gøre sine egne økonomiske livsbetingelser ringere og ringere gennem den ukontrollerede indvandring fra den tredje verden.

Og det danske erhvervsliv kalder på mere af det samme, skønt det kan påvises, at det er samfundsøkonomisk dybt skadeligt. Forstå det, hvem der kan.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.