Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.
  • For abonnenter

Ikke mere curlingsnak, tak

Lad os tale om de virkelige problemer. Omsorgssvigt, misbrug og tæv for eksempel.

Bettina Post, socialrådgiver, tager velfærdsdanmark under behandling i egen ret og i klartekst, så ingen kan være i tvivl om budskabet.

Jeg magter ikke at høre mere om det.

Kvoten for hånlige kommentarer og løsthængende vås om, at det er et kæmpeproblem, at nutidens forældre overbeskytter deres børn, må simpelthen være brugt op. De børn skal nok klare sig, for de har deres forældres fulde og inderlige opmærksomhed.

Så stop nu. Lad os tale om de rigtige problemer.

Lad os tale om dem, som får tæv. Bliver mishandlet og misbrugt. Lad os tale om dem.

Lad os i stedet tale om, hvordan det kan være, at hver fjerde dreng i gymnasiet er utilfreds med sin krop. Og om at smukke, normale, raske unge kvinder hader sig selv, fordi de synes, at de er for tykke. At deres bryster er for små. At deres kinder er for runde. Og om at det fylder så meget, at de bliver svimle af at gå og suge maven ind hele tiden. Lad os tale om det.

Lad os tale om, hvor alt dette frygtelige og helt uberettigede selvhad kommer fra.

Og lad os tale om, hvad det fører med sig. Om spiseforstyrrelser. Om selvskade. Om selvmordstanker. Og om forsøg på selvmord. Næsten en tredjedel af alle børn og unge har haft selvmordstanker. Hvert femte dødsfald blandt 15-24-årige skyldes selvmord. Lad os tale om det.

Lad os tale om, at mere end hver femte elev i 9. klasse har skadet sig selv. Skåret sig selv. Kradset sig selv. Slået sig selv. Brændt sig selv. Bidt sig selv. De har gjort det, fordi de ikke kan holde ud at have det så dårligt. Fordi de vil have kontrol over deres følelser. For at straffe sig selv. Straffe sig sel

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen