Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Socialistisk Folkeparti vil sprede en slags leverpostej ud over alle landets skoler

SF`s Jacob Mark foreslår nu, at straffe fri- og privatskolerne, hvis de ikke løser de integrationsproblemer, hans eget parti selv er medskyldig i.

”Der skal være en økonomisk godbid til skolerne for at løfte socialt”.

Sådan siger Socialistisk Folkepartis Jacob Mark, og argumenterer efterfølgende for, at de af landets fri- og privatskoler der fremover tager flere børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk, skal belønnes med forhøjet økonomisk støtte. Og dem der ikke gør, skal omvendt straffes økonomisk ved at skære i støtten.

For udviklingen viser sig således, at flere og flere fri- og privatskoler optager færre elever med anden etnisk baggrund end dansk. Og dermed at kommuneskolerne tilsvarende får flere. Det nye parti Moderaterne, med tidligere Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen, istemmer og bakker op.

Hvorfor siger Jacob Mark det ikke bare, som det er: At Socialistisk Folkeparti mener, at landets fri- og privatskoler skal udfordre deres sammenhængskraft og selvbestemmelse, ved at indgå i et eksperiment ved at forsøge at rette op på årtiers fejlslagen indvandring og efterfølgende manglende integration?

For det her handler ikke ”blot” om at løfte noget socialt, som det er sædvanen at pakke fejlslagen integration ind under. For problemerne bunder langt dybere end såkaldte socio-økonomiske årsager. Derimod er det reelle udfordringer med islamisk kultur og religion i forbindelsen med indvandringen fra Mellemøsten og Nordafrika, som forårsager problemerne.

Problemerne er meget mere komplekse end at flytte dem til fri- og privatskolerne med en naiv tro på, at problemerne dermed bliver løst.

At man som forældre selvfølgelig ikke ønsker, at ens børns skoletid skal ødelægges af uregerlige og uintegrerede unge med indvandrerbaggrund, bl.a. fordi Jacob Marks folkesocialister har ladet stå til gennem alle årene, må være logik for enhver. For det er en af forklaringerne bag, at flere og flere forældre vælger fri- og privatskoler til deres børn, ganske simpelt fordi indvandringen og integrationen har slået total fejl, og de ikke ønsker, at deres børn skal agere sociale eksperimenter, og betale prisen for politikernes svigt gennem årtier.

Hvilket output forventer folkesocialisterne egentlig, der vil være, blot fordi man tager og spreder problemerne? At dem der ikke ønsker at lade sig integrere, pludselig vil gøre det, fordi de nu går på en fri- eller privatskole? At den somaliske pige Aisha dermed tager sit tørklæde af? At den irakiske dreng Muhammed anerkender den kvindelige lærer Bente som en autoritet? At den palæstinensiske pige Amina ikke længere ønsker at svømme i en kønsopdelt svømmehal? At den syriske far Ali accepterer, at hans datter Asma bliver kæreste med Ole? At den tunesiske pige Yassmine kan tage med på klassens lejrskole i 9. klasse? At den libanesiske dreng Abed lever som åbent homoseksuel? Bare fordi de nu går på en fri- eller privatskole fremfor den lokale kommuneskole?

Hvor har Socialistisk Folkeparti egentlig været de sidste mange årtier? Ser de ikke den udvikling, der er i samfundet, hvor islamiske miljøer i stigende grad lukker sig om sig selv, hvor integrationen har fejlet, og hvor løsningen ikke er at tvangsfordele dem, som dybest set ikke ønsker at blive danske?

For dem der vil Danmark, de finder selv vej ind i det danske samfund. Og dem der ikke ønsker at blive en ordentlig integreret del af Danmark, de lever i deres egne parallelsamfund, uanset hvor mange fejlslagne integrationsindsatser vi forsøger at indrette og tilpasse dem.

Så hvorfor er det, at Socialistiske Folkeparti stædigt tror, at man kan redde årtiers fejlslagen indvandring og integration ved at sprede problemerne, og at det denne gang er fri- og privatskolerne, der skal løfte opgaven? Altså at sprede et ødelæggende lag ud over hele samfundet, og dermed også over de steder hvor livet stadigvæk fungerer, nu her landets fri- og privatskoler med en klar overvægt af etniske danske elever?

Problemerne er meget mere komplekse end at flytte dem til fri- og privatskolerne med en naiv tro på, at problemerne dermed bliver løst. Det, man reelt gør med flytningen, er, at man udskyder og forstærker problemerne til fremtiden, fremfor at løse dem mens tid er, der hvor de er.

Løsningen er først og fremmest at stoppe indvandringen fra lande, kulturer og religioner, som historisk viser sig umulige at integrere.

Dernæst skal de uintegrerbare indvandrere og migranter, der allerede er her, hjemsendes.

Og endelig skal problemet med kommuneskolens udfordringer løses ved, at man sætter massivt ind – i netop kommuneskolen - ikke ved at ødelægge allerede fungerende fri- og privatskoler med et rendyrket socialistiske tankegods om, at der skal være så lidt forskel på folk, at alle skal have det lige dårligt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.