Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Eliten vil i krig – hvad vil du?

Der er efterhånden ikke et eneste land eller kontinent tilbage, hvor amerikanerne og dets vestlige allierede ikke har været i krig eller har invaderet, men på trods af det portrætterer ”vi” fortsat os selv som de fredelige og de gode. Vi må gøre, lige som det passer os, men det må de andre ikke. Det virker meget mærkeligt og hyklerisk.

Det er tydeligt at se, at nogle, endnu engang, ringer med krigsklokkerne. Kina og Rusland er de farlige, og vi i Vesten er de gode. Typisk menneskelig ageren. Vi skaber altid fjendebilleder og opdeler os i grupperinger, hvor vi selv altid selvfølgelig står på det rigtige sted. Uanset om vi snakker om religion, politisk holdning, seksualitet mv., så elsker vi at opdele os i ”de gode” og ”de dårlige” eller ”de rigtige” og ”de forkerte”.

Det samme ser vi selvfølgelig også, når det omhandler Vesten mod Kina og Rusland mv. Vi har altid ret, vi ved, hvordan andre skal leve, og vi har nogle normer og værdier, derfor er vi de gode, og de andre er bare onde og farlige. Det er samme fortælling, medierne præsenterer for os, hver eneste gang krigsklokkerne ringer. Desværre er vi mennesker bare tilbøjelige til at falde for politikernes og mediernes frygtskabende retorik.

Vores politikere har altid fulgt amerikanerne i tykt og tyndt. Lige siden årene 1948-1953, hvor Danmark modtog Marshallhjælpen, har vi gjort, som amerikanerne bad os om. Dette blev selvfølgelig meget mere ekstremt og tydeligt med Anders Fogh og Danmarks deltagelse i Afghanistan i 2001 og dernæst i Irakkrigen i 2003.

Krige starter ikke pga. kampen for demokratiet, for nationen eller for religionen mv. Nej, de starter derimod for at sikre elitens interesser.

Jeg siger ikke, at kineserne og russerne er perfekte og fejlfrie, tværtimod, men det er altså helt normalt og lige efter stormagtspolitik-bogen, at kineserne og russerne plejer deres nationale interesser. Især når vi snakker om deres nærområder. Alt andet ville være underligt. Hverken kineserne eller russerne er værre end amerikanerne og dets vestlige allierede.

Der er efterhånden ikke et eneste land eller kontinent tilbage, hvor amerikanerne og dets vestlige allierede ikke har været i krig eller har invaderet, men på trods af det portrætterer ”vi” fortsat os selv som de fredelige og de gode. Vi må gøre, lige som det passer os, men det må de andre ikke. Det virker meget mærkeligt og hyklerisk.

Min påstand er, at krige ikke starter pga. kampen for demokratiet, for nationen eller for religionen mv. Nej, de starter derimod for at sikre elitens interesser.

Eliten/magthaverne i den vestlige del af verden er selvfølgelig ikke tilfreds med, at kineserne og russerne vil have kontrol med deres nærområder mv. Det går udover deres interesser, og derfor skal ”fjenden” bekæmpes.

Det bliver selvfølgelig fortalt på en mere værdiorienteret facon til befolkningen: Vores demokrati, ytringsfrihed og nationale værdier mv. er i farer, og hvis vi ikke handler, så overtager kineserne og russerne det hele. Og desværre falder de fleste for denne propaganda.

Det burde ikke være en hemmelighed for nogen som helst, at det altid er under-/middelklassens uvidende eller håbsøgende unge mænd og kvinder, der drager i krig for nationen, fædrelandet, demokratiet mv. Dette på trods af at denne klasse/gruppe ikke er en del af landets elite og dermed heller ikke skummer fløden – tværtimod. Alligevel er det, uanset hvilket land vi snakker om, altid denne klasse/gruppe, som er villig til at kæmpe og dø for nationen mv.

Jeg står 100 pct. fast ved, at verden ikke har brug for mere vold og ødelæggelse. Det gavner ikke ”os”, altså middelklassen, masserne, 90 pct. af befolkningen eller kald “os”, lige hvad du vil, men i hvert fald den del af befolkningen, som ikke sidder på magtfulde positioner og ikke ejer meget store rigdomme. Vi har ikke en interesse i krig og ødelæggelse, og derfor må vi simpelthen ikke falde for elitens krigspropaganda.

Den danske stat og deriblandt politikerne skal stoppe med at betjene de velhavendes interesser og kapital. Når det kommer til at finde penge til vores børns institutioner eller til ældreplejen, vores sygehuse m.m., så findes pengene aldrig, men når det drejer sig om at forsvare amerikanske og elitens interesser, så finder de alligevel pengene. Spørg lige den politiker eller det parti, som du har stemt på ved seneste folketingsvalg, om de kan finde flere penge til vores fælles velfærd, eller om vi ikke snart skal have mere ligeligt og demokratisk fordeling af samfundets goder. Spørg dem ind til deres planer om en bedre og fredeligere fremtid for vores børn.

Det er muligt at skabe en fredeligere og bedre verden. Vi skal tro på, at der kan skabes et alternativ til det nuværende. Danske politikere og dansk militær skal beskytte Danmark og ikke elitens kapital eller amerikanske interesser.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.