Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.
  • For abonnenter

Vi turde ikke tage telefonerne med hjem til Hjort. Nu må vi kræve, at regeringen fortæller os mere

Den tidligere forsvarsminister havde næppe troet, at hans egen åbenhed over for en fængselsstraf for brud på tavshedspligten kunne blive virkelighed og ikke bare en kæk bemærkning. Vi har ikke andet valg end at stole på myndighederne, men lukketheden gør det ikke let for os.

Artiklens øverste billede
Politisk redaktør Jyllands-Posten. Marchen Neel Gjertsen.

Af frygt for aflytning lod vi telefonerne blive i bilen, da vi parkede på Gammel Strandvej i Humlebæk. Det har ellers aldrig været nødvendigt, når Jyllands-Posten tidligere har besøgt Venstre-veteranen Claus Hjort Frederiksen i det lavloftede fiskerhus, som er gået i arv i generationer og altid har været Hjortens foretrukne opholdssted næstefter kontoret.

Men lige denne dag – den 17. september 2020 – tog vi særlige forholdsregler, fordi emnet for interviewet var meget følsomt.

Den tidligere forsvarsminister havde overraskende sagt ja til at tale om Danmarks hemmelige overvågningssamarbejde med den amerikanske efterretningstjeneste NSA. Vores ærinde, det indrømmer vi gerne, var at få ham til i fortrolighed at fortælle os endnu mere om, hvad han vidste, og derved hjælpe os til at kaste lys over de alvorlige anklager om ulovlig overvågning, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne havde rejst mistanke om kort forinden.

Forbistret politik

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen