Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Journalist ved svensk tv og professor i militære efterretninger: »Landet går i stykker«

Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige.

I årtier var det sådan, at stort set enhver svensker med noget at miste enten var politisk korrekt på den altfortærende svenske måde eller ganske enkelt holdt sin mund. Det er slut nu, og det indvarsler nye tider. Når folk i den svenske elite begynder at sige det, som snaphanen.dk og vi andre har sagt i mindst 15 år, er vi på tærsklen til en ny epoke.

Journalist ved SVT, Sveriges pendant til Danmarks Radio, Janne Josefsson (her) og professor i militære efterretninger Wilhelm Agrell (her) har den 13. september i to svenske etablerede aviser skrevet enslydende dommedagsprofetier om det nuværende Sverige.

Begge artikler er desværre bag betalingsmur (her) og (her), men hjemmesiden document.no har opsummeret indholdet af de to tunge drenges analyse her:

»Det oser af krudtrøg i verdens bedste land.«

Skolerne er »som samlebånd«, som leverer drenge til de kriminelle bander. I Syvmileskolen var 26 pct. af drengene dømt efter straffeloven nogle år efter afsluttet skolegang. »Vi får det samfund, vi fortjener.«

»Statens voldsmonopol, selve kendetegnet for en uafhængig fungerende statsmagt, er bid for bid blevet udhulet og findes ikke længere. Den væbnede kriminelle vold har virkninger, som mere og mere ligner terror.«

»Volden bliver ikke bare mere brutal og optrappet, ofrene kan være hvem som helst, som tilfældigvis kommer i vejen, eller som antages at stå i vejen. For hver skudløsning, som lyder i gaden, skydes Sverige i sænk.«

Der er ikke nogen rimelig grund til at mene andet, end at Sverige står på randen af en form for borgerkrig, der ikke bliver meget mere uhyggelig. I det 20. århundredes første halvdel gennemlevede adskillige europæiske lande frygtelige borgerkrige, Rusland, Finland, Spanien og Grækenland især. De var forfærdelige hver især, i tabstal især den russiske, men de var formet af klassernes kamp mod hinanden.

En klassekamp er modbydelig, når den bliver til krig, men i det mindste er der i princippet mulighed for forsoning efter en årrække, som det især er sket i Spanien og Finland, skønt sårene har været meget svære at hele.

Dagens Sverige derimod vil blive skuepladsen for en mere ekstrem borgerkrig end den, der udkæmpes mellem klasser. Fronterne i Sveriges kommende borgerkrig vil være kulturelle, religiøse og især etniske. At det etniske element bliver det vigtigste, er særligt afskyvækkende, fordi mennesker af gode grunde ikke kan ændre deres etnicitet. Ikke desto mindre vil det ske, med mindre …

Med mindre svenske politikere meget hurtigt ændrer 180 graders kurs, standser den sanseløse indvandring (anslået 300.000 i perioden 2018-2021) og påbegynder hjemsendelser af flere millioner.

Ja, man læste rigtigt, flere millioner. Hvis Sverige skal genopstå som Fugl Føniks af asken, må de etniske svenskere i eliten gøre noget helt, helt andet, end de har gjort de seneste 50 år.

Jeg er personligt ikke i tvivl om, at Sverige vil genopstå, men hvis alvorlige blodsudgydelser skal undgås, skal der handles før og ikke senere.

Det nuværende Sverige står ikke til at redde. Også repræsentanter for den svenske elite ved det og siger det åbent.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.