Annonce
Klummer

Arabisk forår, kristen vinter

Mens den danske offentlighed er ved at gå bagover af forbavselse over, at rettroende muslimer vil indføre shariazoner, har et hjerteskærende rygte verseret blandt mellemøstlige kristne: USA vil komme dem til hjælp!

Supermagten truer med at intervenere, hvis forfølgelsen af kopterne ikke standser. Hillary Clinton har selv sagt det!

Det er selvfølgelig rent tankespind. Som islameksperten Raymond Ibrahim fra den amerikanske tænketank The Middle East Forum gør opmærksom på: »Enhver amerikaner vil instinktivt afvise rygterne. Vore politiske ledere vil ikke sige eller gøre noget sådant. Men ak, nogle mellemøstlige kristne, som ikke har direkte kontakt med Vesten, opfatter stadig USA som en ”kristen” nation, der sikkert føler med dem og vil gribe ind.«

Ja, her er der grund til et stort ak. Kopterne var kristne, allerde da vores forfædre ofrede levende mennesker til Odin og Thor. Deres kirke var for længst veletableret, da landet blev erobret af en islamisk rytterhær i 600-tallet. I århundreder har de udholdt islamisk undertrykkelse, men netop nu ser fremtiden for de otte millioner koptere mere end almindelig sort ud.

En gang om ugen ødelægges en kirke, konstaterer iagttagere, der forventer en ny Exodus fra Egypten. Det, som DR uldent og politisk korrekt beskrev som ”blodige optøjer”, var nemlig i virkeligheden en ren massakre. På kopterne, vel at mærke. Og hvad gør Vesten? Vi intervenerer i hvert fald ikke.

Hvorfor gør vi egentligt ikke det? Når vi gik i krig for at støtte befolkningen i Libyen, hvorfor gør vi så ikke det samme for at hjælpe de forfulgte kristne i Egypten? Er det ikke mærkeligt, at ingen har luftet tanken? Bortset altså fra de fortvivlede, mellemøstlige kristne.

Selv om de regerende klasser i Vesten nedtoner det så meget som muligt, så er kristenheden jo en gammel betegnelse for Vesten. Og kunne man ikke på den baggrund overveje, om det overvejende kristne Vesten ikke har bare et ekstra lille ansvar over for de kristne i Mellemøsten? Nej, det ville være diskriminerende, korstogsagtigt og forfærdeligt. Så Vesten sidder med hænderne i skødet, også selv om de kristne fordrives fra Egypten, som jøderne før dem. Næste spørgsmålet er så, om en intervention overhovedet ville gavne de forfulgte kristne.

Raymond Ibrahim gør i samme artikel opmærksom på en rystende kendsgerning: De steder, Vesten allerede har interveneret, lever kristne nu under elendige forhold.

I Irak er forfølgelserne taget til siden krigen. Der er rapporter om halshugning og korsfæstelse af kristne (børn), ligesom mange kristne ofte mødes med det utvetydige budskab: »Din kristne hund: Forsvind eller dø!« Som en repræsentant fra Vatikanet formulerede det: Paradoksalt nok var de kristne bedre beskyttet under Saddam Husseins diktatur end nu.

Tidligere på måneden meldte det amerikanske State Department, at ikke er en eneste kristen kirke er tilbage i Afghanistan. Den sidste kirke med offentlig gudstjeneste blev raseret i foråret 2010. Retten til at skifte religion respekteres altså ikke. Regeringen griber ikke ind overfor overgrebene, men lader undergravelsen af religionsfriheden tage til.

Alt dette finder sted i et land, som Vesten har ofret - og ofrer - menneskeliv og massevis af penge på at bygge op. I Irak, i Afghanistan og nu i Egypten: De steder i den islamiske verden, hvor folket får magten under vestlig jubel, forværres forholdene dramatisk for de kristne. Frihed medfører her frihed til at reducere kristne til de andenrangsborgere, shariaen foreskriver de behandles som. Arabisk forår ender i kristen vinter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Rød stue går i sort
FARSHAD KHOLGHI
God søndag og velkommen til “Stikpillen.” Mit navn er Farshad Kholghi, og jeg er avisens undersøgende reporter. Dagens stikpille er et interview med et ungt, nyvalgt folketingsmedlem for Enhedslisten, som skal være til at lede Danmark.
Hauges hjørne: Oplysning og slaveri
For tiden fremstår det 18. århundredes oplysningstid som et ideal. Oplysningstiden hedder også rationalismens tidsalder. Oplysningens tænkere troede på det universelle, på fornuften og menneskerettighederne.
De anti-intellektuelle
Lars Olsen
Avisen har i de seneste uger lagt spalter til en spændende debat mellem professor Claus Bryld og murersvend Mattias Tesfaye.
Én Rifbjerg, to kasketter
Der er en voksende erkendelse af, at det danske kulturliv er en sump af økonomisk tilskud og kollegiale vennetjenester.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive overfor sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her