Dette er et internationalt debatindlæg: Jyllands-Posten har sammensat et korps af kommentatorer, der debatterer og analyserer verden omkring os.

International debat

Det er foreløbigt et plaster på et åbent benbrud

Vi vil ikke finde os i at betale milliarder til EU og samtidig være til grin for vore egne penge.

Jeg ønsker selvfølgelig regeringen held og lykke med forehavendet at indeksere børnechecken efter leveomkostninger i de respektive EU-lande.

Man må huske på, at vi ikke skal længere tilbage end før seneste folketingsvalg for at finde citater, hvor Venstre-folk fandt det helt uacceptabelt, at børnechecken overhovedet skulle gives til børn, der aldrig havde sat deres fod i Danmark, og hvor Venstre aktivt i Folketinget medvirkede til at skose S-ledede regeringer for, at man ikke fulgte dansk lov.

Når det kommer til stykket er spørgsmålet om indeksering af børnechecken et plaster på et åbent benbrud i forhold til, hvad det er for en udfordring, Danmark står over for.

Man er faktisk dårligt kommet i gang med den opgave, der hedder at beskytte det danske arbejdsmarked.

Danmark bruger f.eks. over 1 mia. kr. på SU til EU-borgere, der, hvis blot de kan finde syv-otte timers arbejde i Danmark, kan påberåbe sig at være vandrende arbejdstagere og dermed stikke snablen i den velfærdskasse, som generationer af danske skatteydere har betalt til.

Dertil kommer EU-Kommissionens ambitioner om ikke alene at fastholde, men at udvide adgangen til at eksportere ledighedsydelser fra tre til seks måneder.

Det vil gøre det endnu mere attraktivt at komme til Danmark, optjene dagpengeret for efterfølgende at lægge sig på langs i Timisoara, hvor man kan leve fedt af danske dagpenge – uden at danske myndigheder har en kinamands chance for at tjekke, om man står til rådighed for arbejdsmarkedet.

For slet ikke at tale om roma-problematikken, hvor plattenslagere og kriminelle udnytter reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed til at bedrive plat, forøve kriminalitet og ligge Danmark og danskerne til last under dække af at ville skaffe sig et arbejde, hvilket forekommer ganske umuligt, når man bor i en papkasse på Amager Fælled.

Så regeringen er hverken helt eller halvvejs i mål. Man er faktisk dårligt kommet i gang med den opgave, der hedder at beskytte det danske arbejdsmarked, forhindre udnyttelse af gunstige danske ydelser og hindre kriminelle elementer i at komme til landet.

Det er tiden at sætte farten i vejret og meddele Bruxelles, at vi ganske enkelt ikke vil finde os i at betale milliarder til EU og samtidig være til grin for vore egne penge.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Debat: Stopklodser for de handicappede
Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening | Susanne Olsen, landsformand i Dansk Handicap Forbund
I Danmark er vi stolte af vores arbejdsmarkedsmodel. Og med god grund.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Nyhedsbreve
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her