Dette er et internationalt debatindlæg: Jyllands-Posten har sammensat et korps af kommentatorer, der debatterer og analyserer verden omkring os.
  • For abonnenter

Krigstrommerne buldrer i Taiwan og Ukraine

Hvis Kina invaderer Taiwan, og Rusland invaderer Ukraine, vil begge landes økonomiske udvikling blive slået tilbage af de sanktioner, som uden tvivl ville følge, og risikoen for en større militær konflikt vil være stor.

Artiklens øverste billede
Den russiske præsident, Vladimir Putin, opfatter i stigende grad Ukraines uafhængighed som uacceptabel. Rusland har forberedt sit militær med det konkrete formål at erobre Ukraine, før nogen udefrakommende magt kan nå at forhindre besættelsen, skriver den tidligere svenske stats- og udenrigsminister Carl Bildt. Arkivillustration: Niels Bo Bojesen

Mod vest har Rusland sendt et stigende antal militære enheder til regionerne nær landets grænse til Ukraine, hvilket har skabt en byge af spekulationer om de russiske motiver. Mod øst er Kinas adfærd over for Taiwan blevet mere og mere bekymrende. En bredt omtalt krigssimulering fra en amerikansk tænketank konkluderer, at USA ville have »få reelle muligheder«, hvis Kina indledte et vedvarende angreb mod Taiwan.

I begge tilfælde er den angribende parts strategiske hensigt

Andre læser

Mest læste

Del artiklen