Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Danske råvarer er i verdensklasse

Jeg vælger dansk, fordi frugt og grønt fra Danmark er sundere end udenlandsk. Hvorfor? Fordi de indeholder færre pesticidrester. Når jeg står i mit lokale supermarked og skal vælge mellem Pink Lady-æblet fra Spanien, Sunrise-æblet fra Canada eller Ingrid Marie-æblet fra gartnerne på Fyn, falder mit valg altid på Ingrid Marie. Det er jeg stolt over – både som fødevareminister, forbruger og fynbo.

Nu får jeg nok på puklen fra Venstre, Konservative og DF, fordi jeg siger, at noget er bedre end andet. En fødevareminister skal i deres optik fokusere på at udbetale landbrugsstøtte og så ellers holde lav profil. For danske æbler må vel ikke fremhæves frem for udenlandske, når nu pizza er lige så god som pære?

Som madens minister har jeg en holdning til, at noget er bedre end andet. Mange danskere er forståeligt nok bekymrede for pesticidrester i deres mad, og derfor er jeg glad for trygt at kunne sige: Gå efter de danske frugter og grøntsager, så er du på den sikre side. Hvis du vil vide dig helt fri fra pesticidrester, skal du kigge efter økomærket, når du fylder indkøbskurven.

Jeg er ikke ude på at løfte pegefingre eller bestemme, hvad danskerne skal købe. Jeg vil bare gøre opmærksom på, at nogle af de bedste råvarer kommer fra vores egen, danske avl. Dem skal vi være stolte af – og gerne støtte.

Det giver god mening at vælge mange danske råvarer. Ikke nok med at de indeholder færre pesticidrester, de står også for god kvalitet og bedre dyrevelfærd blandt andet på grund af danske særregler. I Danmark sætter vi nemlig barren højt på mange områder, så vi får gode fødevarer. Vi kan altså være trygge, når vi køber dansk. Når jeg køber ind, kaster jeg mig derfor hellere over de gode. danske oksekødspølser, som ikke er pumpet med nitrit, der giver pølserne en kødlignende lyserød farve. Med de danske fødevarer ved jeg, hvad jeg får.

Som madens minister mener jeg, at vi skal sætte pris på de danske råvarer, vi har lige ved hånden. De er nemlig i verdensklasse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.