Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Svenskere skræmt til tavshed

7/5 bragte Sveriges Television i ”Rapport” og ”Aktuellt” (P1 og P2) tal fra en ny undersøgelse om holdningen til indvandring. Analyseinstituttet Sifo stod for undersøgelsen. Der blev spurgt om, hvorvidt Sverige har for stor, tilpas eller for lille indvandring. Af de adspurgte mente 10 pct., at indvandringen var for lille, mens 36 pct. mente, at indvandringen var tilpas, og 44 pct. mente, at indvandringen var for stor.

Kun 16 pct. af de adspurgte mente, at Sverigedemokraterna (SD) havde en god indvandringspolitik.

Sifos analysechef forklarede dette lave tal med, at de adspurgte måske ikke syntes, at det var et vigtigt spørgsmål, eller at partierne ikke var så tydelige i det spørgsmål. Det er måske rigtigt, men som jeg ser det, er der endnu en forklaring på, at kun 16 pct. bifalder SD’s indvandringspolitik.

Massemedierne har magten

Ét er at sige, at man synes, at indvandringen er for stor/lille/tilpas. Men at sige, at man synes om SD’s politik, er noget helt andet, dvs. noget fuldstændigt uacceptabelt. At SD er repræsenteret i Rigsdagen og er demokratisk indvalgt af de svenske vælgere, ses der bort fra. Massemedierne har magten. Ingen vover at sætte sig op mod mediernes magt – hverken Rigsdagen eller regeringen, organisationer, grupper eller enkeltpersoner.

Tværtimod. For at blive behandlet med respekt i medierne bør man tydeligt vise, at man på en eller anden måde modarbejder SD. Enhver form for mobning af SD er positivt ifølge medierne.

Demokratiet sat ud af spil

At ingen i Rigsdagen eller regeringen taler med Jimmy Åkesson, formand for det indvandrerkritiske Sverigedemokraterna, at dømme efter et interview, eller at han ikke bliver inviteret til nobelmiddag, bliver der jublet over i medierne. At der lægges hindringer i vejen for SD-demonstrationer og -besøg på arbejdspladser, møder også ros i medierne.

Det betyder, at den demokratiske proces bliver sat ud af spillet. Ingen, absolut ingen, som har det mindste at tabe, kan åbenlyst støtte SD uden risiko for at blive udråbt til »racist« i medierne. Vi bliver skræmt til tavshed.

I det svenske samfund har medierne bestemt, hvad der må siges og ikke siges, for tiden først og fremmest i indvandrerspørgsmål. På hvilket område tager medierne magten næste gang og skræmmer os til tavshed ved hjælp af en skånselsløs hetz?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.