Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

S-politikere er vendekåber

I februar blev det kendt, at fire ud af de fem EU-politikere, der siden 2007 havde skiftet mening ved afstemninger i EU-Parlamentet flest gange, var socialdemokrater.

Med andre ord var de socialdemokrater, som repræsenterede deres vælgere i Bruxelles, så usikre på deres egen politik, at de hundredvis af gange måtte fortryde og ændre deres ”for” til et ”imod” og omvendt. Christel Schaldemose og Dan Jørgensen havde ændret deres stemmeafgivelse henholdsvis 301 og knap 500 gange, mens Britta Thomsen toppede med knap 700 korrigerede stemmer.

Denne uklare linje, over for hvilken politik Socialdemokraterne vil eller bør følge, har længe også været tydelig i Folketinget og hos de kommunalvalgte for Socialdemokraterne, som åbenlyst har kritiseret deres partiledelse. Bl.a. for at følge en politisk linje, der går imod åbenbare socialdemokratiske værdier – afhængigt af om man spørger en S-borgmester eller statsministeren naturligvis.

Alle disse eksempler på holdningsændringer må siges længe at have været kendetegnende for Socialdemokraterne, som i høj grad kun understreges af partiets omfavnelse af sin nye medlemsskare fra SF. SF’ere, som åbenbart heller ikke har noget problem med at vende deres eget politiske opland ryggen og i stedet tilpasse sig der, hvor de nu er velkomne.

Tendenserne peger alle i retning af, at man hos Socialdemokraterne aldrig kan vide sig sikker på, hvilket politisk ståsted de netop den dag vælger at følge. Og om de ændrer deres valg igen i morgen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.