Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Medlemmerne bakker op om PLO i forhold til 1813

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, kalder i dagspressen 8/4 de praktiserende læger for hykleriske og usaglige.

GC udtaler, at hun håber, at lægerne snart siger fra over for Praktiserende Lægers Organisations opførsel. Her refereres der til PLO’s fastholdelse af, at speciallæger bør svare telefonen, når hovedstadens borgere har brug for akut sundhedsfaglig hjælp i weekender og aftennattetimer. GC skal nok ikke satse for meget på, at medlemmerne siger fra over for PLO.

Gennem det seneste år er der kastet ualmindeligt meget snavs på de praktiserende læger både fra regionspolitikere i hovedstaden og fra Dansk Sygeplejeråd. Praktiserende læger er blevet fremstillet som griske, grådige, dovne, bagstræberiske og nu altså også usaglige og hykleriske. Det kommer der ikke et godt og fornuftigt samarbejde ud af. Tværtimod.

De praktiserende læger har gennem mange år troligt passet lægevagten og gjort det både billigt, sikkert og med tilfredse borgere til følge. Region Hovedstaden har ikke ønsket at inddrage de praktiserende læger i arbejdet med et enstrenget akutsystem, men har derimod med kort varsel fyret lægerne fra lægevagten uden en rimelig begrundelse.

Dansk Sygeplejeråd har på mest ukollegial vis undsagt de praktiserende læger og fastholdt, at sygeplejerskerne sagtens kunne drive det nye akutsystem 1813 mindst lige så godt, ja, faktisk bedre end de praktiserende læger.

Nu skal de praktiserende læger altså finde sig i, at formanden for DS kalder de praktiserende læger for hykleriske og usaglige, ligesom hun beskylder praktiserende læger for at bruge patienternes ve og vel som undskyldning for en bagvedliggende politisk agenda.

Fejlslagen taktik

Man kan undre sig over, at GC ikke selv kan regne ud, at denne taktik ikke er optimal, hvis hun vil arbejde for sine medlemmers bedste.

Mon denne taktik gavner de sygeplejersker, der potentielt kunne få arbejde i almen praksis i fremtiden? Mon denne taktik gavner de sygeplejersker, der måske i fremtiden skal arbejde sammen med de praktiserende læger omkring et akutsystem? Mon denne taktisk gavner samarbejdet ude i kommunerne? Næppe.

De praktiserende læger er ualmindeligt trætte af vedvarende at blive miskrediteret og mistænkeliggjort. Denne fokuserede heksejagt har været udmattende og belastende for lægerne i PLO.

Når praktiserende læger fastholder, at der bør være en speciallæge til at visitere akut syge borgere i hovedstaden, er det, fordi der bør være en speciallæge i front, og fordi speciallæger i almen medicin er fagligt bedre klædt på til denne visitationsopgave end sygeplejersker.

Medlemmerne står bag PLO i denne sag.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.