Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Opret en 1814

Private aktører melder sig nu på banen ang. akuttelefon. Det sker efter utilfredshed med 1813, der mildest tal ikke har været en succes. Det er glædeligt med valgfrihed. Men valgfrihed skal ikke være forbeholdt dem, der selv har penge til at betale.

I Patientforeningen arbejder vi for absolut lighed. To bestyrelsesmedlemmer er med i sundhedsministerens millionprojekt for lighed. Vi har titel som lighedsambassadører.

Vores forslag er, at der i forlængelse af 1813 skal oprettes en 1814. I modsætning til 1813 skal 1814 være en privat drevet virksomhed. For patienterne skal betalingen for at kontakte 1813 og 1814 være ens – 0 kr. Det beløb, som den offentlige sygesikring skal betale for opkald, skal være ens.

Da jeg forklarede dette til Radio24syv forleden morgen, sagde intervieweren spontant: »Så ville alle vel kontakte den private virksomhed«. Det var vel i sig selv en tankevækkende kommentar.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen