Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Det politisk korrekte

Energipolitikken fylder meget i den aktuelle debat, og desværre oplever jeg, at JP er alt for politisk korrekt på dette område.

Et eksempel: Vi lever i en tid, da det er politisk korrekt at opfatte ”grøn energi” og ”vedvarende energi” som en væsentlig del af løsningen på jordens klima- og CO2-problemer, men det er ikke politisk korrekt at omtale de udfordringer, det giver stabiliteten i vort elnet, at en større og større del af energimængden i dette net stammer fra energikilder, der er ustabile og kun virker i en del af døgnets timer (vindmøller og solceller).

Det er heller ikke politisk korrekt at omtale, at flere af vore stabile elektricitetsværker, der i dag producerer elektricitet døgnet og året rundt på basis af fossile energikilder, må lukke, fordi de bliver urentable, når de ikke kan producere i tilstrækkelig lang tid.

Det er heller ikke politisk korrekt at omtale, at vi ikke kan forvente at kunne importere elektricitet fra vore nabolande, når vore vindmøller og solceller ikke kan levere tilstrækkelig energi. Årsagen til dette er, at vore nabolande i høj grad har foretaget samme type valg, som vi har.

Det er overhovedet ikke politisk korrekt at omtale kerneenergi i den energipolitiske debat. Det på trods af, at denne energi kan sikre os stabil elektricitet, som er helt uafhængig af vind og vejr. Næste generation af kernereaktorer kan ovenikøbet udnytte det nuværende affald som brændsel. Ved denne proces omdannes de nuværende farlige stoffer til noget, der kun skal deponeres afskærmet fra omverdenen i få år (fra 30-100 år).

Jeg håber meget, at JP vil vove at være politisk ukorrekt på dette energipolitiske emnefelt og bredt omtale, hvorledes vi kan opbygge en stabil energiforsyning til Danmark. I øjeblikket er vi ved at ødelægge stabiliteten i vor elforsyning.

Vore politikere – uanset parti – har ikke formået at ændre vores energiforsyning, så den ikke skader Jordens klima og samtidig bliver ved med at være stabil og uafhængig af vind og vejr. Vi danskere skylder Niels Bohr at få styr på disse udfordringer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen