Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Realisér K-faktoren

Kvinden med succes er svær at holde af. Videnskaben viser, at mens mænd sagtens kan være succesfulde og vellidte samtidig, er succesfulde kvinder mindre vellidte – både blandt mænd og kvinder.

Historien om Heidi og Howard underbygger dette faktum. Tilbage i 2003 præsenterede professorerne Frank Flynn og Cameron Andersen nogle studerende for casen om entreprenøren Heidi Roizen. Casen beskrev, hvordan Roizen fik succes. Halvdelen af de studerende fik Heidis historie, mens den anden halvdel fik samme historie med blot én lille forskel: Hovedpersonen hed Howard.

I den meningsmåling, som professorerne lavede blandt de studerende efterfølgende, fik Heidi og Howard samme vurdering i forhold til kompetencer. Uanset om de studerende havde læst en historie, hvor hovedpersonen hed Heidi eller Howard, havde de stor respekt for den succes, der var opnået. Men mens de studerende vurderede Howard som en god kollega, blev Heidi betragtet som egoistisk og »ikke en person, man ville bryde sig om at ansætte eller arbejde for«. En markant forskel i perceptionen af samme historie.

Netop nu står det højt på agendaen at få flere kvinder i ledelse – men hvorfor egentlig, hvis kvinder med succes er så svære at holde af?

Hvis K-faktoren skal realiseres i vores organisationer, handler det i min optik om at dyrke forskelligheden til gavn for forretningen. Formålet med at få flere kvindelige ledere må være, at vi forestiller os, at det får vi bedre og mere effektive organisationer ud af at få.

Selv om vi alle først og fremmest er individer, viser undersøgelser, at der er forskel på mandlig og kvindelig ledelse – og ikke mindst forskel på, hvordan de to køn opleves som ledere. Det skal vi turde italesætte, undersøge nysgerrigt og bringe i spil til gavn for begge køn og de organisationer, vi arbejder i. Jeg efterlyser ambitioner frem for gode intentioner. Hvad er din organisations drøm for en fremtid med flere kvindelige ledere? Hvad vil I egentlig med dem? De kan jo være lidt svære at holde af, så vi skal gerne ville noget sammen, hvis det skal give mening.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.