Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Religion og danske værdier

Jeg har 23/3 i JP læst, at Det Jødiske Samfund og Islamisk Trossamfund har holdt møde om omskæring og slagtning uden bedøvelse og beskylder det danske samfund for at udvise intolerance. Jeg mener ikke, at det danske samfund er blevet mere intolerant. Vi er bare blevet mere oplyste om, hvad der foregår, og hvad der bliver stillet krav om fra visse religiøse kredse her i landet; krav, som er uforenelige med de danske værdier og opfattelser af, hvad det vil sige at være et moderne menneske.

I gamle dage slagtede vi dyr på den måde, som de to omtalte trossamfund ønsker genindført, men der er en årsag til, at vi skyder dyret med en boltpistol eller bedøver først. Vi vil være helt sikre på, at dyret ikke lider.

Hvad angår omskæring af børn burde det forbydes og straffes hårdt, for hvad gavner det? Det er en gammel tradition hævdes der, ja tak, der findes da lande nok, der hænger fast i middelalderlige traditioner pga. religionens åg. Det vil vi ikke tilbage til.

Kære troende medmennesker, grib i egen barm og forstå, at vi ønsker, at alle levende medskabninger skal behandles ordentligt både her i Danmark og på sigt også uden for Danmark, men at de krav, som I stiller, får vores samfund til at gå baglæns og fremmer bestemt ikke tolerancen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen