Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Børnene i fokus

Siden 1967 har spejdergruppen Bellahøj 21st Barking dannet ramme om et fantastisk sammenhold på tværs af aldersgrupper, køn og interesser og givet områdets børn og unge et spændende og givende univers, hvor spejderånd og friluftsliv har givet røde kinder og højt humør, men det kan være en saga blot med udgangen af 2014.

Hyttegrunden er solgt, spejderne opsagt og blevet bedt om at rydde området og står nu tilbage uden et sted at drive spejderarbejdet videre. Vi har brug for hjælp. Gruppens hytteudvalg har kæmpet en brav kamp i mere end et år og forsøgt at hente hjælp fra kommunens politikere til at finde et nyt sted til spejdergruppen. Uden held.

Det er af afgørende betydning, at den nye hytte kommer til at ligge i samme nærområde – når børnene kan gå selv til og fra spejder, giver det tryghed, selvstændighed og engagement. Kerneværdier, som kommer tifold tilbage. Opbakningen til gruppen er stor – for nylig vandrede ca. 300 spejdere, forældre, bedsteforældre og venner i fakkeltog fra hytten til Brønshøj Torv til det lokale vælgermøde for på den måde at gøre opmærksom på, at situationen er kritisk.

Som forælder skærer det mig i hjertet at se det fantastiske børne- og ungearbejde i Københavns største spejdergruppe være truet på livet. Spejdergruppen er et naturligt samlingspunkt for områdets børn og unge, og der summer af liv og aktivitet hver eneste af ugens aftener. Jeg sidder tilbage med en følelse af, at der ikke er plads til foreningslivet i Københavns Kommune og forstår ikke, at man ikke fra kommunens side på trods af driftig dialog erkender, hvor værdifuldt aktivt spejderarbejde for 168 børn og unge er, og træder til med hjælp, inden det er for sent. Kære politikere på Københavns Rådhus. Kære lokalområde. Kære fonde. Kære driftige virksomheder. Vi har brug for hjælp. Akut. En hyttegrund i nærheden af Degnemosen i Brønshøj og en hytte (da den gamle ikke kan flyttes). Ellers slutter 47 års unikt spejderarbejde med udgangen af 2014, og Københavns største spejdergruppe lukker og slukker. Det må ikke ske. Hjælp os.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Niqab-forkæmper taler med to tunger
Kamal Ahmane
Forretningsmanden og politikeren Rachid Nekkaz støtter de mest åbenlyse symboler på kvindelig undertrykkelse: niqab, burka og burkini.
Debat: DR sparer ikke
Steen Sørensen
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Demokratiet i EU er råddent

Anders Vistisen
EU prædiker åbenhed og ytringsfrihed, men er selv med til at begrænse ytringsfriheden.

Blog: Nej, Venstre. Social dumping er ikke en myte

Christel Schaldemose
Venstres Morten Løkkegaard spørger, om Socialdemokratiet bruger overdrivelse og frygt i debatten om social dumping. Spørgsmålet kan med rette sendes videre til Løkkegaard selv.

Blog: Legal babyvold

Sonja Mikkelsen
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund

Debat: Kina er hverken ond eller god

Hans-Henrik Holm
Vi har to verserende historier om Kina i Vesten. Den ene ser Kina som en ny truende supermagt. Den anden ser Kina som et nyt, stort marked, som vi skal erobre den størst mulige del af.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her