Region Hovedstaden lukker lægevagten
Den 1. januar 2014 er det slut. Lægevagten i Region Hovedstaden lukker. Borgerne i Region Hovedstaden skal da til at sande, at der er kommet andre boller på suppen i forhold til akut sygdom i aften- og nattetimerne.
Det er ikke længere en speciallæge i almen medicin, der tager røret, når forældre med feberbørn er bekymrede. Ej heller når den ældre medborger ringer, fordi ægtefællen opfører sig underligt og snakker i vildelse, eller når plejehjemmet klokken to om natten har brug for en vurdering af, hvorfor en dement borger klager over smerter i maven.
Speciallæger i almen medicin er uddannet målrettet til at kunne visitere lægelige problemstillinger bl.a. i telefonen, men det ønsker Region Hovedstaden ikke at benytte sig af længere. De overlader efter nytår telefonen til en sygeplejerske, der har fået et kursus i telefonvisitation. Med andre ord et væsentligt ringere tilbud til borgerne.
En del borgere vil få besked på, at problemet kan vente til førstkommende hverdag, når egen læge åbner, hvilket for mange vil betyde en ekstra sygedag med tabt arbejdsfortjeneste. Skulle man derimod have akut behov for lægetilsyn, vil man ligeledes få et langt ringere tilbud, end man tidligere fik.
Man vil blive henvist til sygehusenes akutmodtagelser eller skadestuer, hvor man vil blive tilset af læger med yderst forskellig faglig baggrund og meget variabel lægelig erfaring.
Speciallæger i almen medicin er uddannet målrettet til at kunne tage sig af både akutte og kroniske problemstillinger hos børn, voksne og gamle. Denne ekspertise ønsker Region Hovedstaden heller ikke længere at benytte sig af, men vil overlade borgernes akutte helbredsproblemer til læger med helt andre kompetenceområder.
Hovedløs beslutning
Regionspolitikerne har taget en hovedløs beslutning. Man indfører et dyrere og fagligt ringere akuttilbud til borgerne, og man vil de kommende måneder se dette misfoster markedsført som et unikt og fantastisk tilbud.
Den eneste måde, hvorpå man som borger kan markere sin utilfredshed, er ved at bevæge sig til stemmeboksen ved det kommende regionsrådsvalg.
Sætter man sin stemme ved De Konservative eller Dansk Folkeparti, har man sikret sig, at stemmen går til et parti, der vil arbejde aktivt for et fagligt bedre akuttilbud til borgerne og kæmpe for, at man som borger i Region Hovedstaden får lægevagten tilbage.