Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Konservative grænsevogtere vil vælte muren

Ifølge partiformand Lars Barfoed vil De Konservative som det eneste af de såkaldt borgerlige partier ikke stramme den danske udlændingepolitik. På trods af en velfærdsstat, der er presset grundet store udbetalinger af offentlige ydelser samt ressourcer brugt på at bekæmpe kriminalitet, der også belaster samfundet og dets borgere.

Argumentet er, at man ikke skal holde kvalificeret arbejdskraft ude af landet. En hensigt, der er god og fornuftigt – men metoden holder ikke. Den nuværende politik kan nærmest siges at følge et ”åbne kasser, åbne grænser”-princip. Det bringer nogle resultater med sig, som landet ingenlunde kan være tjent med, nemlig atter og atter udgifter for skatteyderne på grund af et for højt antal ikkeetablerede indvandrere.

Integrationens hellige navn

»Værdipolitikken er vigtigere end den økonomiske politik, for værdipolitikken forankrer sig i samfundet årtier ud i fremtiden, hvorimod den økonomiske politik trods alt kan ændres hurtigere,« som Lars Barfoed udtrykker det.

Det er vigtigt, at vi forholder os til vores nye medborgere, men i stedet for at pådutte dem de ”danske værdier”, der egentlig er subjektive, bør vi så i stedet ikke forsøge at skabe nogle rammer, der først og fremmest gør et levedygtigt fundament for en tilstedeværelse i Danmark mulig?

Man kan ikke lægge nye tagsten på rådne spær, værdierne forsøgt tilegnet i integrationens hellige navn braser hurtigt, når det økonomiske grundlag smuldrer. I stedet for at springe over, hvor gærdet er lavest, er det nødvendigt at opstille nogle krav til blandt andet privat arbejds- og sundhedsforsikring. Og i stedet for at vedtage politik efter det tidligere nævnte princip skal vi prøve en model, bygget på åbne grænser og lukkede kasser. Det er i dagens Danmark den eneste forsvarlige udlændingepolitik.

Velintegrerede indvandrere, tak

Hvis politikken forbliver, som den er i dag, eller hvis De Konservative engang skulle få gennemført deres ønskede lempelser, vil det betyde flere utilpassede indvandrere, mere kriminalitet og en stigende belastning for landets borgere. Derfor er det ikke lempelser, men en klar og stram udlændingepolitik, der kan tiltrække den velkvalificerede arbejdskraft, som De Konservative efterspørger.

Kun sådan kan vi med den nuværende samfundsstruktur få flere velintegrerede indvandrere i samfundet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.