Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Sundhedsstyrelsen negligerer sit ansvar

Artiklens øverste billede

I et læserbrev i Jyllands-Posten 12/7 fremfører læge Herluf Dalhof, at Sundhedsstyrelsen ikke overholder sin overvågningspligt. Sidst i indlægget påpeger Herluf Dalhof det morads, der hersker i psykiatridivisionen, der hersker i styrelsen. Herluf Dalhof påpeger problemerne ved den såkaldte ECT-behandling, der trods rigelig dokumentation om livsfarlige hjerneskader bliver mere og mere udbredt, et faktum, som Sundhedsstyrelsen lukker øjnene for.

Ligeledes vender Sundhedsstyrelsen også det blinde øje til alle de skader, den hyppigt anvendte psykofarmaka kan påføre mennesker, og som i værste fald og anvendt forkert kan påføre et menneske permanente hjerneskader. Herudover påføres personer, der modtager psykofarmaka (for øjeblikket flere end 725.000 danskere iflg. Statistik fra Statens Seruminstitut, 2012) mange andre skader på hjerne, centralnervesystem og krop. Skader, som Sundhedsstyrelsen blev inviteret til høring om på Christiansborg 3/5 i år, hvor dokumentationen blev fremlagt, en høring, som Sundhedsstyrelsen valgte at udeblive fra.

Uhyggelige fakta

En af forklaringerne kan naturligvis være, at Sundhedsstyrelsen allerede er bekendt med alle problemerne. Det samme kan gøre sig gældende om Sundhedsstyrelsens tilbageholdenhed under de mange dødsfald i psykiatrien. På høringen lærte tilhørerne, hvordan mange unge mennesker dør, og også det må Sundhedsstyrelsen vide, hvilket kan være årsag til, at styrelsen modsætter sig en grundig obduktion af de ofte meget unge ofre.

En obduktion ville kaste lys over de uhyggelige fakta, som omgiver disse dødsfald, der stammer fra en umådeholdende anvendelse af psykofarmaka, hvilket resulterer i en hensynsløs overmedicinering, uden at der holdes øje med patientens tal via blodprøver etc.

Sundhedsstyrelsen udstikker skrappe retningslinjer for disse midlers anvendelse, men de bliver ikke fulgt, hvilket Sundhedsstyrelsen utallige gange er blevet gjort opmærksom på, men har valgt at ignorere. Herved overholder Sundhedsstyrelsen ikke sin overvågningspligt.

Blev stoppet i Norge

Ligeledes reagerer Sundhedsstyrelsen ikke på klager over psykiatere, der overskrider alle etiske grænser. Det er set i den meget omtalte sag med Arne Mejlhede, men også i en nyere sag mod en psykiater fra København, der udskrev metadon mod at få sex, lukkede Sundhedsstyrelsen øjne og ører, da der allerede var klager i 2007 over den pågældende psykiater, der havde forsøgt at udnytte en anden patient allerede dengang. Havde Sundhedsstyrelsen ikke sovet i timen, kunne den pågældende være blevet standset for flere år siden.

Det viste sig, at denne psykiater havde foretaget et strejftogt til Norge, hvor han også havde forøvet overgreb mod en patient. Her var han omgående blevet standset og havde fået frataget sin autorisation, hvilket Sundhedsstyrelsen ikke fandt var så alvorligt, at han ikke skulle kunne fortsætte sit virke i Danmark, da han vendte hjem igen.

Der bør ryddes op

Med de direkte ulovligheder, der foregår i psykiatrien, hvor der udskrives psykofarmaka mod hvad som helst og til hvem som helst og stik imod Sundhedsstyrelsens vejledninger, er der grund til at mistænke, at Sundhedsstyrelsen har indtaget en ubehagelig holdning om, at de mennesker, der af kommunen ved deres praktiserende læges fejldiagnosticering eller andet henvises til psykiater, fortjener deres skæbne, der enten er invaliditet eller døden.

Derfor bør der ryddes alvorligt op i Sundhedsstyrelsen, alternativt bør dette dyre og overflødige organ nedlægges.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.