Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Historien om et bedrag

Der er nu gået et stykke tid, siden Martin Krasnik, DR2, satte Lars Hedegaard i forhørsstolen i Deadline 17/3, og tidspunktet er kommet til at gøre forløbet op og drage konklusionen.

Artiklens øverste billede
Den danske offentlighed var samlet for at udtrykke sin opbakning til både Lars Hedegaard og hans arbejde ved mødet på Christiansborg 21/2.

Hvad var det, der skete i denne chokerende afhøring og forfølgelse af Trykkefrihedsselskabets formand, der 5/2 blev udsat for et attentat?

Jeg er tilbøjelig til at tro, at årsagen til MK’s angreb på LH’s argumentation og integritet er at finde i det møde, som Trykkefrihedsselskabet holdt på Christiansborg 21/2. Det var en overvældende triumf for både LH og Trykkefrihedsselskabet. Hyldesten til ham, der mirakuløst havde overlevet attentatet, var massiv.

Hele den danske offentlighed var samlet for at udtrykke sin opbakning til både ham og hans arbejde. Det ene politiske parti efter det andet ytrede sin glæde over, at mordforsøget ikke var lykkedes. I forlængelse heraf blev Trykkefrihedsselskabet som mødets arrangør hædret og anerkendt. Det allermeste af dagen var denne forening til forsvar for ytringsfriheden i Danmark på alle tv-skærme.

Den herskende klasse

Dette har den herskende klasse eller den politiske korrekthed i vort offentlige liv haft ondt ved at tåle. Der har siden da været en indædt trang til at føre dolken mod ham, som undgik pistolen, og mod hans arbejde og problemstilling. Redskabet har været Martin Krasnik, der blev anset for at være en lødig journalist, som kunne gøre indtryk på offentligheden. Derfor har taktik og falskhed været herskende i begivenheden omkring Deadline 17/3.

MK begynder med at sende LH et brev, der oser af demonstrativ beundring. Hedegaard skal lokkes til at ville deltage i sin kvæstede og depressive tilstand. Første falskhed. Næste består i Krasniks afvisning af at fortælle LH, hvad samtalen skal handle om. Da LH ringede, fik han en kort sludder for en sladder. Krasnik sagde farvel efter to minutter uden at fortælle, hvad der var på tapetet.

Da Lars Hedegaard således var lokket uforberedt i studiet, kunne Martin Krasnik starte sin afhørende trommeild. Det viste sig, at der var ikke tale om en samtale, men om en insisterende og mistænkeliggørende afhøring. Krasnik affyrede en byge af påstande og angreb, som LH ikke fik tid til eller mulighed for at svare på.

Eksempler: Forsøget på at sætte Hedegaard i bås med Breivik, som jo citerer ikke blot Lars Hedegaard, men også Winston Churchill, Orwell, Mark Twain, Aristoteles og mange andre. Dernæst forsøget på at knytte Trykkefrihedsselskabet sammen med Zions Vises Protokoller, den af det russiske politi fabrikerede antisemitiske propaganda, som MK hævdede svarede til LH’s.

Her misbrugte Krasnik Hedegaards bog ”I Krigens Hus” fra 2003, som han forfalskede i sin brug af den såkaldte Mekka-erklæring fra 1981. Elementært bedrag, som Lars Hedegaard ikke fik lov og tid til at afsløre. Dernæst en række meningsløse beskyldninger om sympati med Obama-kritik og et flamsk parti, som LH heller ikke fik lov til at korrigere, så påstanden om, at Lars Hedegaard nu stod isoleret og svækket, bl.a. fordi Bruce Bawer havde taget afstand fra ham, hvilket BB netop ikke har gjort, idet han tværtimod har erklæret sin støtte til Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet.

En trommeild af anklager

En trommeild af anklager og samtidig en afhøringsmetode, som afskar Lars Hedegaard fra muligheden for at svare eller tage til genmæle. Ren taktik. Et meget bevidst forsøg på at skandalisere den af den herskende klasse forfulgte og forhadte skribent, som til denne herskende klasses tænderskærende forbitrelse var blevet hædret og anerkendt på Christiansborg og i offentligheden 21/2.

Dette er efter mit skøn forklaringen på den ubehagelige forfølgelse, vi har oplevet. Først smiger. Så får man offeret i fælden. Dernæst offerets uvidenhed om dagsordenen, LH er ganske uforberedt, og så kan man kaste sig over ham i studiet og søge at udstille og dæmonisere ham.

Sådan er det foregået. Dybt ubehageligt for os, der har været tilskuere til denne menneskejagt, men også afslørende for et offentligt liv, hvor den herskende klasse sidder solidt på især medierne og ikke tåler, at selvstændige skribenter som LH og et folkeligt arbejde som Trykkefrihedsselskabet opnår sympati og tilslutning.

Det skal ændres, siger magthaverne i DR2. Det må Martin Krasnik klare, og det var det, han forsøgte 17/3.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.