Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Miljø-glansbilleder

<p>5/5 skriver Anders Rasmussen et begejstret indlæg i Jyllands-Posten om vindkraftens lyksaligheder. »Tæl 100 år tilbage og se synet af de stolte kæmper, fuldriggeren og teclipperen, som hvirvlede gods fra havn til havn til glæde og gavn,« digter hr. Rasmussen.</p>

»Og tæl 10 år frem,« fortsætter han med julelys i sindet, »og se de hvide, roterende kæmper, der står fastnaglet ud for den danske kyst - du hører dem ikke«.

Det kan godt være, at de ikke kan høres, hvis man står tilstrækkeligt langt væk, men den rundtossede og naturødelæggende visuelle forurening af vort skønne land mindskes ikke, før synet af de monstrøse industrianlæg - såvel til lands som til havs - er forsvundet bag kimingen.

Skuer jeg ud over en vindmøllepark, går mine tanker til de endeløse geledder af hvide kors fra to verdenskrige, som man har plantet i bl.a. Normandiet og Østfrankrig til minde om politikernes hovmodige dårskab og unge mænds påtvungne offervilje.

Vindmøllerne - som for øvrigt slet ikke er møller, men turbiner - står som kors over vor afdøde besindelse på rationalitet, som er blevet erstattet af en hysterisk miljø-religiøsitet og politisk korrekt (læs: socialistisk korrekt) leflen for en såkaldt grøn udvikling, hvis gavn ikke er troværdigt bevist.

Og som i betragtning af vort lands mikroskopiske geografi og befolkning ikke betyder en døjt i det store klimaregnskab, men blot er på mode som et belejligt tvangsmiddel, som socialister ikke kan leve foruden.

Det er tillige foruroligende, at Vestas' fremtid ser noget blakket ud, men det er kun, hvad man kunne forvente, for når verdens største industrikæmper blander sig i energimarkedet, har vore virksomheder ikke en kinamands chance for at overleve.

Men som tossegode socialister vil vi gerne stille store, fredede naturområder til disposition for forsøg i miljøhysteriets navn. Vi har jo så meget overskydende land at give af, ikke? Nogle ekstra milliarder skattekroner spildt betyder jo ikke rigtig noget, så længe befolkningen ikke er helt flået, vel?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.