Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Møder giver god mening

<p>Er det udtryk for parallelsamfund og mellemøstlig kultur, når kvinder med indvandrerbaggrund mødes alene for at diskutere problemer med mobning på Holbergskolen på Nørrebro?</p>

Ja, hvis man skal tro den seneste tids verserende debatter i medierne.

De udskældte ”mødremøder”, arrangeret af Projekt Bydelsmødre og Holbergskolen, har fået kritik for at ekskludere fædrene fra møderne og for et overdrevent kulturelt særhensyn.

Men når kvinder mødes alene, skabes nogle trygge og tillidsfulde rammer, hvor de åbent kan snakke om deres børns trivsel og problemer - som f.eks. mobning. Det viser en evaluering af Projekt Bydelsmødre, som vi i Center for Boligsocial Udvikling netop har foretaget.

Projekt Bydelsmødre er et tyskinspireret integrationsprojekt for kvinder finansieret af Integrationsministeriet, hvor kvinderne gennemgår kurser med fokus på deres børns integration. Derefter er det meningen, at bydelsmødrene skal opsøge ressourcesvage og dårligt integrerede kvinder og videreformidle deres viden.

Vi har talt med et væld af kvinder i de 13 danske bydelsmødreprojekter, og vi kan konstatere, at mor til mor-dialogen kan noget særligt.

For det første kan bydelsmødrene få kontakt med en gruppe isolerede kvinder, som det ellers kan være svært for offentlige instanser at nå ud til.

For det andet skabes der en særlig ligeværdighed, når kvinder med den samme etniske og sproglige baggrund mødes alene for at diskutere problemer og erfaringer med f.eks. børneopdragelse.

Set i det lys kan man hævde, at ”mødremødet”, som man holdt på Holbergskolen, var et konstruktivt forsøg på at løse nogle mobningsproblemer, ved at lade kvinderne mødes i en fortrolig dialog.

Bydelsmødrene punkterer en udbredt forestilling om, at kvinder med indvandrerbaggrund isolerer sig fra omverdenen, og viser, at de ønsker at deltage som aktive medborgere i forhold deres børns trivsel og skoleliv.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.