Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Indtryk fra 2012

Nu er året 2012 gået, og man kan tænke tilbage på, hvad der gjorde størst indtryk i årets løb.

Det største indtryk på mig gjorde de mange reportager fra de såkaldt uansvarlige sydeuropæiske lande, hvor ulykkelige, men stille og fattede unge mennesker fortalte om, hvordan de måtte flytte hjem til forældrene og sætte livet på standby på grund af elendig økonomi og ingen jobmuligheder.

Sammenhold det med situationen i Syrien, Gaza og lignende steder i Nordafrika og Mellemøsten, hvor folk generation efter generation rask væk får 10 børn uden selv at kunne forsørge dem, og det kan familien heller ikke. De har for lidt til at leve, men for meget til at dø, så de unge søger højrøstede, krævende og inkompetente mod især Sydeuropa for at leve i og af de europæiske samfund.

I et land som Syrien, hvor befolkningen siden 1950 er eksploderet fra 3½ mio. til nu 23 mio. mennesker, og hvor der fortsat fødes seks-syv børn for hver gammel syrer, som dør, har befolkningseksplosionen ført til borgerkrig. Et i forhold til befolkningseksplosionen meget lille antal syrere er indtil videre blevet slået ihjel. Dem skal vi så stopfodres med historier om hver dag. Herhjemme tvinges vi også til gennem skattebegunstigelser at støtte organisationer som Amnesty og Folkekirkens Nødhjælp – talerør og tågehorn for en afsporet skodhumanisme, som fastholder, at Europa – ikke mindst Sydeuropa – skal byde velkommen til overbefolkningen fra Nordafrika m.v. frem for at bruge sine ressourcer på at rette udviklingen op og give sine egne unge en chance.

Føj for den slags organisationer. Gid der i stedet måtte opstå mulighed for at støtte reelt humanitære organisationer med et velgørende sigte, der f.eks. både kunne omfatte at holde uønskede og påtrængende indvandrere ude af Europa og at forbedre livsmulighederne de steder, de kommer fra.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.