Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Flest madforgiftninger fra økologisk landbrug

Økologisk mad er ikke sundere end mad, der stammer fra det almindelige konventionelle landbrug, kunne man forleden læse på jyllands-posten.dk. Og jeg har lyst til at tilføje tværtimod.

At økologiske produkter skulle være sundere end de konventionelt dyrkede, strider også mod al sund fornuft.

De konventionelt dyrkede landbrugsprodukter er fremavlet med tilførsel af optimale mængder af livsnødvendige næringsstoffer. Under væksten bliver de om nødvendigt behandlet med godkendte og anerkendte plantebeskyttelsesmidler for evt. sygdomme, skadedyr og ukrudt. Og resultatet er nogle af verdens bedste og sundeste landbrugsprodukter fra dansk landbrug.

Dette er ikke tilfældet med de økologisk dyrkede afgrøder, der så til gengæld ofte lider af mangelsygdomme og angreb af skadedyr. Og markerne er desuden ofte ved at gro til af ukrudt. Langtfra et kønt syn og misligholdelse af god landmandsskik.

Det er vel ikke så mærkeligt, at de fleste madforgiftninger oftest er forårsaget ved indtagelse af fødevarer fra økologiske landbrug, hvor afgrøderne har været præget af næringsmangel samt angreb af sygdom og skadedyr, men gennem reklamer og godtroende kendisser prøver man at hjernevaske folk med henblik på at forsøge salget opretholdt og udbredt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Uberettigede anklager mod tandlægerne
Freddie Sloth-Lisbjerg
Autoriserede sundhedspersoner diagnosticerer, forebygger og behandler med fagligheden som fundament.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Erdogan kan få en overraskelse fra kurderne i morgen

Harun Demirtas
Erdogan har god grund til at frygte kurdernes stemmer. De risikerer at gøre hans politiske liv meget, meget besværligt.

Blog: Vil Jarlov omfavne cannabisproducenterne?

Majbritt Maria Nielsen
Den nye erhvervsminister har kaldt godkendelse af medicinsk cannabis for populisme, men nu er produktionen i gang, så man kan passende spørge ministeren, om han glæder sig til samarbejdet.

Blog: Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Morten Uhrskov Jensen
Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.
Annonce
Dokk1-kaos: Jesper Dybdahls bil er blevet fanget under jorden to gange
To sms'er med information fik Jesper Dybdahl fra Securitas, mens hans bil i fredags for anden gang var fanget i p-anlægget under Dokk1. Byrådspolitiker Marc Perera Christensen greb megafonen, da han vurderede, at Securitas kommunikation var for dårlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her