Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Ja, vi vil gerne forandre samfundet

Pia Kjærsgaard er bange for Enhedslisten, fremgår det af hendes indlæg 5/6. Enhedslistens tilslutning ved valget og i meningsmålingerne bekymrer partidronningen fra Dansk Folkeparti så meget, at hun føler sig kaldet til at irettesætte især de yngre vælgere, der støtter op om Enhedslisten.

Vælgerne belæres så af Pia Kjærsgaard om, at Enhedslisten er nogle farlige banditter med skumle planer. Ak ja. Intet nyt fra højre flanke.

Men Pia Kjærsgaard har da ret i en enkelt ting. For hun skriver, at Enhedslisten arbejder for grundlæggende forandringer. Og det er korrekt. I Enhedslisten vil vi sørme gerne have en samfundsforandring.

 

Positiv inddragelse af alle

 

Det er en demokratisk forandring, hvor grådige banker og uhæmmede investorer ikke længere kan påføre økonomisk usikkerhed, krise og arbejdsløshed for almindelige mennesker. Hvor racisme og pegen på syndebukke er erstattet af en positiv inddragelse af alle i vores samfund.

Hvor politik er noget, der foregår til gavn for langt de fleste og ikke kun handler om at forgylde små grupper af velbjærgede borgere. Hvor fokus er på at sikre vores natur og miljø frem for meningsløs vækst og forurening. Hvor demokratiet er udvidet, så flest muligt får mulighed for at bestemme over deres eget liv, deltage og tage ansvar. Vi tror nemlig på, at indflydelse giver tryghed.

Det er egentlig ikke så overraskende, hvis Pia Kjærsgaard er bange for det. For det peger i den stik modsatte retning af hendes egne politiske resultater. Gennem 10 år med VKO har Pia Kjærsgaard givet banker og grådige spekulanter friløb, udskreget syndebukke, forgyldt de rigeste og forringet vilkårene for dem, der har det dårligst. Se, dét er politik, man bør være bange for.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.